Priset “Ung växtkraft i Jämtlands län”

Erik Svensson kammade hem priset Ung Växtkraft i Jämtlands län

Vinnaren Erik Svensson, Eriksgården, driver ekologisk produktion av griskött på den gamla släktgården Eriksgården i Trångsviken.

– En del av det ekologiska är att grisarna har dubbelt så stort utrymme att röra sig på som vid konventionell grisuppfödning. Och de får korn odlat i Trångsviken och spannmålsbaserat, ekologiskt kraftfoder, berättar Erik.

Erik befinner sig just nu mitt i en expansion. Ett nytt stall är klart sedan i höstas med plats för 64 suggor och 800 grisar. Efterfrågan är hög, och den ökar hela tiden – inte minst från offentliga kök och handeln.

– Jag har gjort en stor investering och satsning, men känner mig trygg i att det ligger helt rätt i tiden, konstaterar Erik.

Om priset Ung Växtkraft säger Erik:
– Det känns både överraskande och roligt, det är verkligen jätteroligt att få uppskattning för att man satsar och jobbar hårt!

Juryns motivering lyder:

Eriksgården utanför Trångsviken är en släktgård från 1500-talet och sedan 2010 har Erik Svensson sålt griskött. Ekologisk grisproduktion är ovanligt i Jämtland, och Eriksgården är den ojämförligt största producenten av ekologiskt griskött i länet. Köttet håller mycket hög kvalitet och allt griskött på Undersåkers Charkuterifabrik kommer från Eriksgården och de levererar också sitt griskött till Fäviken Magasinet.

Om priset

Sedan 2011 har länsförsäkringsgruppen i samarbete med LRF Ungdom delat ut ett nationellt pris till en ung entreprenör på landsbygden i Sverige. Årets riksvinnare, Josefin Svensson, med företaget “Josefins bär”, tog emot priset den 8 mars 2017. Bland de nominerade till rikspriset fanns ett antal unga entreprenörer i Jämtlands län. Bland dessa har en jury utsett Ung Växtkraft i Jämtlands län.

/Länsförsäkringar Jämtland

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an