Foto: Annika Åkerlund

Storsjöodjuret 7e veckan

Veckans stafettgäst: Annika Åkerlund

Jag kämpar på med “mina” Storsjöodjursvittnen, trots en del glapp så ger jag i alla fall inte upp. Nu har jag åter igen fått napp, så denna vecka får ni återigen leva er in i en ny berättelse av denna mystiska och fascinerande varelse som lever någonstans där ute i Storsjön.

“Vi var ett kompisgäng på sex ungdomar i trettonårs-åldern som i slutet av Augusti 1966 eller 67 var och klättrade i träden och gungade som vi brukade göra där på baksidan av huset på Köpmangatan två.
Några av oss stod på gungorna så vi såg sjön över banvallen.
Helt plötsligt dyker en eka upp där ute på vattnet från ingenstans , den var påväg emot oss en bit utanför kajkanten. Det var alltid lika spännande när det kom en båt och åkte förbi. Medan de som inte gungade klättrade upp på det höga staketet mot järnvägen, såg vi att det inte bara var en eka utan två.  Men det var något konstigt, de var upp och nervända! Och framför syntes ett huvud!
Efter att upplevt detta kan jag konstatera att Storsjödjuret finns, att det har två pucklar och ett litet huvud.
Med respekt kallar jag det Storsjödjuret, inte odjur”.

Med detta vill jag tacka dig Annika för att du delade med dig av din berättelse. Och jag vill även be er alla som har tips på personer eller som själv har upplevt nåt liknande, höra av er till min mail: emelie@321an.se

Skribent, fotograf och allt-i-allo på 321an.se.
E-post: emelie@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se