In Circles består av Nils Frändén, Alexander Winberg, Simon Alfredsson och Simon Jämtgård Foto: AnnaCarin Aronsson, op.se

In Circles spelade sig till Riksfestivalen

På lördagskvällen vimlade hela Storsjöteatern av musikälskande människor. Det var länsfinal i Musik Direkt 2014, och det var enligt många gamla rävar det starkaste startfältet någonsin som ställde sig på scenen.

Artister och band avlöste varandra i en aldrig sinande ström av toner, uttryck, sång, värme, energi, puls, ackord, känslor, sound, fokus och en hel del nya grepp och gränsöverskridande fusioner.
Medan juryn sammanträdde, spelade redan rutinerade Gustaf Lindstein, som inte bara vann Riksfestivalen 2012 utan även gick vidare till Imagine-festivalen och där kammade hem Europa-turné samt skivinspelning.

När det sedan var dags för prisutdelning, hade juryn kommit fram till följande;
– Estrad Norr-priset, att delta i Riksfestivalen Musik Direkt i Sundsvall i maj, gick till In Circles, progressiv rock med tydliga metal-influenser.

– Sensus’ Inspelningspris, att spela in i Sensus studio på Frösön, gick till Arve, stämsjungande trio med originella och genomarbetade tolkningar av andras låtar.

– Jazzpriset, att delta i Riksföreningen Svensk Jazz’ tävling ”Unga Jazzkometer” på anrika jazzlubben Fasching i Stockholm, gick till duon Herbie med sin varma världsmusik.

– Estrad Norr livepris, att spela en av de uppskattade lunchkonserterna i Gamla Kyrkan i Östersund, gick till Morning Glory, folkrockarna med sin glimrande snygga stämsång och sin medryckande musik.

– Musikantenpriset, en presentcheck på musikaffären med samma namn, gick till både August Holmgren och Funksion, de två akter som med sitt sväng lyckades få hela teaterhuset att flytta sig några centimeter åt väster denna kväll.
Arrangörerna av Musik Direkt, Estrad Norr i samarbete med Sensus, vill tacka alla medverkande musiker väldigt mycket.

Att få höra er musik ger oss både mening, inspiration, och hopp för framtiden, tack ska ni ha! Dessutom vill vi tacka den underbara publiken, och också personalen på Storsjöteatern som alltid ställer upp helhjärtat. Ett extra tack till Musik Direkt-crewets ljud- , ljus- och scentekniker som alltid arbetar engagerat för att artisterna ska kunna göra sitt allra bästa i framträdandet på scenen.
Varmt välkomna tillbaka 2015!

Mia Kempff, projektledare Musik Direkt Jämtlands län

Tel 070 6671008
PS varmt tack också till er lokala & regionala media, som bevakar och lyfter Musik Direkt som en kreativ och positiv kraft i länets unga kultur DS

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an