Offerdals spelmanslag på scenen i Krokom.

Offerdals spelmanslag underhöll på Magneten

Magneten är det nya innestället i Krokom och igår (21 september) bjöd nämnda spelmanslag på magnifik underhållning där.

Magnetens café var i det närmaste fullsatt och vi fick i ca två timmar lyssna på den 15 män/kvinnor starka orkestern med basisten Tommy Hemmingsson som spelledare. Räknar man med lilla Svea, som satt på mamma Agneta Wallbergs rygg så var de faktiskt 16. Men när hon hade fått mat av mamma sov hon mest och deltog inte så mycket i själva orkestern.

Här är alla som spelade: Kompet bestod av Tommy Hemmingsson bas, Olde Ljuslin och Stig Nilsson på gitarr, Gunno Nilsson och Agneta Wallberg på dragspel och Elin Östberg på tvärflöjt. Övriga spelade fiol, Per-Anders Östberg, Hanna Gammelgård-Olsson, Anders Olsson, Fritz Eeriksson, Jan Runsten, Anna-Karin Eng, Gunnar Nilsson, Lennart Olsson och Christina Reuterwall.

Spelmanslaget har en imponerande repertoar och spelledaren Tommy meddelade att de var i full gång med att repetera låtarna till nästa skiva som snart ska släppas.
-Vi har huvudena fulla med dessa låtar så ibland har vi svårt att komma på hur de vi tänkte spela ikväll börjar. Men med så många i gruppen fixar det sig alltid, sa Tommy.

Vi i publiken tyckte att låtlistan flöt på bra. Publiken jublade och applåderade och fick vara med och sjunga en gång.

Riksteatern i Krokom var arrangörer. Dess representant Gunnar Rindå hälsade välkommen och förrättade lottdragning i pausen och avslutade kvällen med ett tack till publiken och spelmanslaget.

Vid dragspelet, Agneta Wallberg.

Vid dragspelet, Agneta Wallberg.

Fioler på hugget!

Fioler på hugget!

Mycket publik på Magneten i Krokom!

Mycket publik på Magneten i Krokom!

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an