Foto: krokom.se

Kingen även författare

När rocken kom till Sveg heter den. Man skulle kunna tro att den här boken var en angelägenhet bara för härjedalingar, men den är mycket mera än så.

Torgny Kingen Karlsson som skrivit den är nämligen inte bara en internationellt erkänd rockmusiker utan också en mycket god berättare.

Han delar frikostigt med sig av all den hänförelse inför den nya musiken som drabbade inte bara honom utan ett stort antal andra ungdomar av vilka flera i likhet med Kingen gjorde karriär även internationellt.Jag fångades från början och kunde inte låta bli att sträckläsa boken som förutom Kingens målande och sjävlironiskt fyndiga berättelse innehåller en mängd bilder som väcker minnen från flydda tider.

I boken finns även en CD som presenteras så här: “För att visa att rocken fortfarande lever har vi valt att inte spela in gamla klassiker, utan vi har valt att skriva nya låtar men i en gammal hederliga anda”.Skivan bjuder på en behaglig omväxling mellan olika stilar och sounds men hela tiden med en känsla av good ol´ rock´n roll.

Text
Sten Andersson i Kövra

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se