Fantasy Foto Anna Lisa Hellqvist

Musik Direkt Regionfinal 2016

Det var nästan fullsatt på Storsjöteatern igår kväll när konfrenciern Max Hällström gick på och presenterade de första artisterna.

Tre timmar senare hade alla spelat utom Maja H som fick ställa in pga sjukdom, och medan juryn sammanträdde så fick publiken höra fjolårets vinnare Funky Business som tog ut svängarna på ett underbart svängigt sätt nu när de inte begränsades av tävlingens 10-minutersformat.

Vi fick höra allt från folkmusikaktiga singer/songwriter-trion Dalitowy till Earth Man Jams kraftfulla stomprock, via Undyings råa trap och Maja N’s coola akustiska pop. Vilket fantastiskt smörgåsbord av olika musikaliska uttryck

När resultaten lästes upp, stod det klart att publiken hade röstat fram sitt favoritband till Musikanten-priset – 2TRVE4U vann presentchecken på musikaffären.

Sensus inspelningspris gick till tvillingsystrarna Erika& Sofia för deras finstämda framträdande med makalöst vackra stämsång.

Estrad Norr-priset, att representera Jämtlands län på Imagine Festival Riksfestivalen i Uddevalla i maj gick till Fantasy, som gjorde en kanonspelning på finalen och gjorde starkt intryck på kvällens jury.

Musik Direkt Jämtlands län arrangeras av Estrad Norr i samarbete med Sensus. Vi vill tacka alla medverkande musiker, och tack till publiken som gjorde kvällen till en succé. Tack också till all personal igår och också ni som oförtrutet arbetar vidare för att ge ung livemusik i Jämtland en bra scen och en viktig mötesplats. Tack för i år!

Mia Kempff, Musik Direkt Jämtlands län, tel 0706671008

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se