Investerare satsar på nytt Jämtländskt barnmatskoncept

Jämtländska ChildFoodFactory har utvecklat ett nytt unikt koncept för barnmat med rena smaker förpackade var för sig. Produkterna har under året framgångsrikt testlanserats i begränsad omfattning. Nu investerar SamInvest tillsammans med en privat investerare i företaget för att möjliggöra en större lansering. Barnmaten lanseras nationellt via Ica i september och senare i höst även via MatHem.

– Investeringen innebär att vi kan fullfölja våra planer med en introduktion av produkten i Sverige i höst och en satsning på den europeiska marknaden nästa år, säger VD och grundare Catharina Sundqvist.

Den unika förpackningen har varje smak paketerad för sig. Detta för att stimulera barns smakutveckling då den ger barnet möjlighet att lära sig en smak åt gången. Råvarorna är ekologiska och förpackningen är giftfri och helt återvinningsbar. För att maximera näringshalt och smak är maten fryst vilket också innebär att den är fri från konserveringsmedel.

– ChildFoodFactory har utvecklat ett innovativt barnmatskoncept som kompletterar befintligt utbud på marknaden. Vi tror att produkterna kommer mottas mycket positivt av dagens medvetna barnmatskonsumenter, säger Eva Nordlander, VD, SamInvest Mitt AB.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se