Kommentar till fiffiga rekryteringar

Anders Kompass var mannen som tog sitt arbete på allvar och anmälde att FN-soldater utnyttjade fattiga barn för sexuella tjänster och gav dem kakor i utbyte. För det tilltaget blev han först fråntagen sitt FN-jobb och utkastad i kylan, därefter någorlunda rentvådd men Jan Eliasson, Ban ki – Moons närmaste man, gav honom dåligt stöd och påstod att ”något brott mot sekretessen” hade han gjort sig skyldig till. Som om det skulle vara det viktigaste i ett perspektiv. FN:s ansikte skulle till varje pris räddas. Vi såg alla hur Margot Wallström och Jan E omfamnade varandra i lyckan över Sveriges plats i FN:s Säkerhetsråd. Jan Eliasson hade fallit i min aktning.

Nu har Margot Wallström gjort ett smart drag. Hon anställer Anders Kompass för att hjälpa UD i Säkerhetsrådet.

Något liknande gör nu Miljöpartiet i Regeringen. Svante Axelsson var i sin roll som chef för Naturskyddsföreningen en stark kritiker mot försäljning av det tyska brunkolet till ett tveksamt företag. Samme Axelsson axlar nu jobbet som nationell samordnare för projektet Fossilfritt Sverige, som Isabella Lövin presenterade i Almedalen idag.

Det kan också ha något att göra med att Miljöpartiet, som genom Åsa Romson lovat att reaktorer skulle stängas inom mandatperioden, blivit tvingade? att acceptera sänkt energiskatt för kärnkraftbolagen. Löfven vill väl för allt i världen ha kärnkraften kvar och så tycks det bli. Det omoderna och farliga energislaget är nu mer subventionerat än andra. Ett har jag lärt mig om kärnkraften. Folkomröstningar, beslut och löften är absolut inget värda. Blott politikens tjuv- och rackarspel inför väljarna består.

Fristående krönikör med egen spalt. Skriver också bokrecensioner och håller ett extra öga på kulturens värld.
E-post: info@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an