Britt kommenterar KLASS-SAMHÄLLET

Med en röst laddad av återhållet patos talade Göran Persson om klassamhället.” Jag har sett det, jag har upplevt det och hela min politiska gärning handlar om att bekämpa det. ”

De orden känns tomma nu när han och hans partikamrater vältrar sig i lyx, ofta grundad i skattebefriade inkomster. Per Nuder, Björn Rosengren och Stefan Stern är några exempel på andra socialdemokrater som förstört förtroendet för arbetarrörelsen i vid mening och socialdemokratin i snävare bemärkelse. Hur ska förtroendet återvinnas? Det går antagligen inte.

Fristående krönikör med egen spalt. Skriver också bokrecensioner och håller ett extra öga på kulturens värld.
E-post: info@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

11 kommentarer till Britt kommenterar KLASS-SAMHÄLLET

 1. Britt,

  Det du nämner är ju inget nytt.
  Socialdemokratin har vältrat sig i lyx och en jävla massa fördelar under årens lopp och fördelar som de inte betalt för. Trodde du visste det att det inte är ngt nytt.
  Om du minns har vi en rad av dessa s k personer som talat för arbetarklassen men som plockat nötter i kakan.
  Den senaste i ledet är ju Swedbanks f d VD Anders Sundström. För några veckor sedan hade vi en hög bluffare inom Kommunal som var s k ansvarsmedvetna förtroendevalda personer.
  Sen kan jag påminna om tidigare bluffare under de senaste åren inom arbetarrörelsen som inte levt som de lovat.
  Eller vad sägs om följande personer:
  Mona Sahlin, LO-chefen Stig Malm, justitieminister Ove Rainer, Gunnar Sträng, Björn Rosengren, Olof Palme, Transportchefen Hasse Carlsson, ministern Laila Freivalds, migrationsmnister Jan O Karlsson, LO-chefen Wanja Lundby-Wedin, Sigvard Marjasin, Gudrun Schyman m fl och en massa kommunalgubbar och kvinnor. Jag har säkert glömt en och annan s k obehaglig person.
  Som du ser eller jag trodde du visste är inte fenomenet ngt nytt som du skriver. Men lika tråkigt i alla fall.

  Så har verkligheten sett ut under del av vårt liv och jag kan lova att liknande händelser kommer att ske igen. Du kan ju förstå att förtroendet för vänstern inte kommer att öka efter alla dessa typer av s k ’affärer’ eller vad tror Du?

  Hälsningar

  Tony Ruster

 2. Hej! Tack för din kommentar. Det var inte sagt som en nyhet. Jag påminde om Göran Perssons högstämda retorik om klassamhället och hur illa den rimmar med hans liv nu. Det missade förtroendet går inte att reparera. Jag blir mindre förvånad och besviken när moderater och liberaler obesvärat blir lobbyister, konsulter och riskkapitalister så fort de lämnat sina poster. Det rimmar med deras politik. Nu när vi ser hur islänningarna reagerar, uppstår tanken, vad ska hända innan vi svenskar blir så förbannade att vi demonstrerar i tusental? Ang.Nordea nöjer vi oss med att regeringsföreträdarna Odell och Norman (staten var storägare under Alliansen) höll sig aktivt okunniga. Och vi låter nuvarande ministrar säga att de är ”bekymrade”.
  Det verkar inte som om någon politiker på allvar vill hindra varken enskildas eller bolagens aggressiva skatteflykt. De får göra ”självrättelse” och slipper åtal. Om alla betalade skatt, skulle äldreomsorg, skola, sjukvård och andra samhällsverksamheter vara bättre finansierade. Inte ens Skatteverket har någon moral utan ”särbehandlar de inflytelserika”. Och ägnar sig åt vänskapskorruption.

 3. Britt,

  Du skriver att du blir mindre förvånad och besviken när moderater och liberaler obesvärat blir s.k. lobbyister, konsulter mm. Men blir du inte mindre förvånad när bl a dina ’idoler’ som t ex Göran Persson, Per Nuder, Björn Rosengren och Erik Åsbrink m fl också ägnar sig åt samma verksamhet.
  Jag tror inte du skall märka dina medmänniskor på vilket parti vederbörande lierar sig med eller samtycker med utan det beror på vederbörande människa.
  Alla f d ministrar jag nämnde i mitt f d inlägg har väl inte alla något speciellt rent samvete i alla avseenden.

  Så man behöver inte alltid gå till grannen för att utmåla dem som ’värstingar’. Sådana finns i alla familjer. Kanske t om Miljöpartiet har en och annat skräp i garderoben?
  Vad tror du?

  God kväll!

  Tony R

 4. Fint om du låter bli att bestämma vilka som är mina idoler.De nuvarande och f d politiker som vi nämnt har hjälpts åt att bidra till politikerföraktet.
  Åtminstone jag väntar på en ny sorts politiker som lever som de lär. En viktig sak är att vanligt folk som du och jag håller ögonen öppna och säger ifrån.

 5. Hej,
  Tycker inte Du skall vara så känslig för kritik. Du har annars en förmåga och kritisera omvärlden på allt som inte faller dig i smaken. Det är ett typiskt syndrom för sk skribenter som du och som du tycker det du skriver är det enda rätta.

  Ha en bra helg i alla fall!

  Tony

  ps du vet väl att även fotboll är kultur och det vore väl trevligt om du kunde skriva ngn rad om Jämtlands stolthet, ÖFK, som har gjort en prestation att tillhöra eliten av Sveriges fotbolllslag. De är förkänta av lite uppmärksamhet också. ds

 6. Gick på pumpen mot AIK i alla fall!

 7. ÖFK är ett fantastiskt lag och jag önskar dem all framgång men jag är också AIKare av födsel och ohejdad vana.

  Kanske du Tony vill bli 321ans sportreporter? Lönen är dålig men glädjen att roa våra 15000 besökare = läsare med olika reportage desto större?

 8. Hej Kent,

  Antar din förfrågan om jag vill bli 321:ans flygande sportreporter.
  Jag kör olönad naturligtvis men skickar däremot rese- och hotellräkning från mina utflykter runt om i Sverige samt entréavgifter till matcherna.
  I förra veckan var jag och såg Bajen mot ÖFK. Publikrekord med nästan 32 000 åskådare på Tele2 Arenan. Jag stod med ÖFK-klacken och vi var omkring 700 personer.
  Matchen då?
  Första halvlek blev Bajen utspelade och det hade inte varit orättvis om ÖFK hade haft ledningen med 3-0. Tyvärr för jämtarna slutade matchen 1-1. Men jämtarna vann matchen klart på poäng.
  Inte bara jag utan även många välkända sportjournalister blev impade av ÖFKs spel. Spelade faktiskt lite likt Barcelona i hela första halvlek.
  Nog om fotboll och ÖFK.
  Jag bjuder på uppehälle och entréavgiften till den första matchen, Kent, som er okrönte flygande sportreporter.
  Vad tycker Du om det?

  God kväll!

  Tony

 9. Hej! Tyvärr kan vi inte anta Din förfrågan att bli sportreporter på tidningen 321an. Därtill är våra resurser alltför små.
  Tack för din ansökan!
  Kent Livendahl
  ansvarig utgivare

 10. Hej Kent,

  Det gjorde mig lite ledsen….hade hoppats på ett juste arbete på 321:an och en lansering av ÖFK i jämtarnas tjänst för er fina tidning!

  Må så gott!//

  Tony

 11. Hej Tony! Vi fortsätter som vi alltid gjort, verkar i det lilla och gläder folk ändå på vår väg mot toppen.

  Hoppas att Du inte blev alltför ledsen!
  Sköt om dig och ha det så bra!
  Kent

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an