Britts kommentar: Skyttedal är inte sympatisk

Hur blir man en framgångsrik politiker bortsett från att ha rätt efternamn till exempel Reinfeldt? Jag tänker att man måste göra ett något så när gott intryck på folk, kort sagt vara sympatisk. Det är inte Sara Skyttedal, KDU:s ordförande. Inte såg det så värst trevligt ut att i triumf spruta dyr champagne när DÖ gick i graven. Nu twittrar hon om vilket djupt förakt hon känner för folk som inte vet hur man boardar ett flygplan. De bör väl stiga åt sidan för den som innehar ett guldkort, förstår man. Dessa fasoner gör mig tveksam om hennes politiska karriär. Är de förenliga med Kristdemokraternas värderingar? Och vinner man anhängare på det sättet?

Signaturen Nisse på DN:s Namn och Nytt har varit i Uzbekistan, närmare bestämt Tasjkent. Han åker taxi och förundrat sig över bilköerna morgon och kväll. Ingen reagerar, ingen tutar, dovt lugn råder. Förklaringen är att diktatorn Islam Karimov låter stänga av trafiken helt medan han åker till jobbet och tillbaka. Han gillar inte att möta sitt folk mer än nödvändigt.

Fristående krönikör med egen spalt. Skriver också bokrecensioner och håller ett extra öga på kulturens värld.
E-post: info@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

3 kommentarer till Britts kommentar: Skyttedal är inte sympatisk

 1. Hej Britt,

  Du beskriver dig på hemsidan som ‘Britt Jakobsson, Skribent med ett extra öga på vad som händer i kulturens värld’.

  Så långt är det väl bra.
  Vet inte vad du har för överenskommelse med 321:an men jag och många med mig är trötta på att läsa om allt möjligt utanför kulturens värld som t ex ovanstående artikel och många andra som du skriver.
  Sedan halvårsskiftet har jag lite snabbt räknat fram att du har skrivit omkring 20, tjugo, artiklar på 321:an som jag inte anser behandla kulturens värld utan behandlar vad ‘dina’ politiska motståndare gör och tycker.
  Jag tycker det är intressant att läsa på 321:an men jag betackar mig för att läsa om rikspolitiken och framförallt dina starkt vinklade artiklar skrivna med skyddsglasögon. Du är snabb att beskriva vad ‘dina’ motståndare gör eller skriver.
  Däremot är det synnerligen sällan man kan läsa om vad ‘dina’ kompisar inom MP tycker eller har för sig. Där är du inte lika snabb att tycka till. Varför?
  Håll dig möjligtvis till kulturens värld. Bliv vid din läst som någon sa en gång.
  Ska du eventuellt skriva något politiskt ämne så håll dig inom kommunen eller länet. Men det skall då givetvis inte ara så vinklat som du skriver. Övriga Sverige löser våra dagstidningar och SR/SVT på ett mer informativt och klart mycket mer proffsigare sätt än vad du åstadkommer.
  Jag tycker 321:an skall i första hand skall bevaka vad som sker inom kommunen alternativt länet. Där har 321:an en stor uppgift att fylla. Vad som händer utanför och som inte direkt påverkar denna byggd kan vi läsa på annan plats.
  Att länet t ex för första gången i världshistorien fick ett allsvenskt lag i fotboll, som också kanske kan ses som kultur har vi inte sett en rad om, so far.
  Men det kanske kommer…..
  Jag respekterar din politiska uppfattning men jag tycker inte den hör hemma på 321:an som har mycket annat att hålla sig till, bevaka och beskriva vad som t ex händer och fötter på hemmaplan.
  I första hand vad som sker inom kommunen men skriv gärna vad som händer utanför 321:an.

  Hälsningar

  Tony Ruster

 2. Hej och tack för dina synpunkter. Som jag meddelat är det inte min idé att jag ska hålla mig till kulturen. Det är 321ans formulering. Det är allvarligt att du skriver att många med dig är trötta på vad jag skriver utanför kulturen. Hör av er! Min önskan är att alla som tycker jag kritiserar fel personer ska bemöta vad jag skriver. Då blir det debatt. Ang Sara Skyttedal har jag undrat hur framgångsrikt det är att vara arrogant om man vill göra karriär. Ingenting om hennes politik. Ang ÖFK har jag positivt skrivit om deras bok. Allt arbete är ideellt. Jag blir ganska provocerad av att du så klart föreskriver vad du anser jag ska ägna mig åt. Inga politiska kommentarer på riksnivå. 321an ska bara skriva om det lokala. Om det är 321ans policy så ber jag om förtydligande från dem. Det känns mycket begränsat om det skulle vara så. Tänker på min kommentar: Hotet kommer från girigheten och rasismen. Det berör inte 321ans läsare? Nu väntar jag på fler synpunkter från läsarna.

 3. Hej Tony,
  Jag heter Björn och är redaktör för 321an.se. Det är jag som beslutar vad som publiceras och inte på 321an.se, jag anser att Britts krönikor är en viktig del av vårt innehåll och att det stämmer väl överens med de uppdrag som tidningens ägare gett mig. Uppdraget är att skildra livet i byarna längs väg 321, med knorren att försöka berätta de som länets stora medier inte har möjlighet att bevaka. I det är min uppfattning att det Britt skriver skildrar världen och Sverige genom hennes landsbygdsperspektiv – genom glasögon som lever och verkar i vår bygd.

  Britt har under en lång tid skrivit sina krönikor och kommentarer i 321ans papperstidning och på 321an.se och det är något jag innerligt hoppas att hon fortsätter att göra. Det är ett innehåll som är uppskattat av våra läsare. Det vi kallar ”Britts kommentar” är något vi publicerar under kategorin ”Ordet Fritt” eftersom att det är åsiktsinnehåll. Vi skulle gärna se att fler vill skriva krönikor på 321an.se, att få in fler åsikter och perspektiv är alltid bra.

  Själva presentationstexten som har funnits vid Britts byline har varit lite olyckligt formulerad och levt med sedan vi nylanserade 321an.se för två år sedan, den är nu justerad.

  Om du värnar om att vi ska kunna öka vår bevakning av området vid Storsjön så hoppas jag att du och många med dig är beredda att vara med att finansiera tidningen genom att bli månadsgivare och/eller teckna en prenumeration på vår papperstidning. De senaste månaderna har vi minskat vår bevakning av området, det beror på helt enkelt på att tidningen inte har råd med en större bevakning. När de ideella krafterna tryter så påverkar det variationen i innehållet.

  Avslutningsvis vill jag säga att det är roligt att vårt innehåll engagerar. Givetvis lyssnar vi på våra läsare och vi vill ge en bra produkt med lokal vinkel. Vi kommer dock aldrig låta oss eller innehållet påverkas av vad enskilda ”tyckare” anser är bra eller dåligt.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet “Rock ‘N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo “Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an