Elitidrotten en sjuk kultur

ORDET FRITT – Jag fördjupar mig något i problematiken dopning inom elitidrotten och tittar på Nicklas Bäckströms ledsna ansikte samt läser en artikel av filosofen Torbjörn Tännsjö “Prestationshöjande medicin bör förbjudas”.
Min reflektion blir då, att både Nicklas och idrottspubliken, eller ska man säga allmänheten eftersom intresset för OS och Sveriges medaljskörd i Sotji är megastort, är LURADE. Läkaren har med sin heder och läkaretik som insats givit spelaren Bäckström en allergidiagnos som motiverar förskrivning av en viss prestationshöjande medicin. Har jag fel? Det som jag nu säger, sägs inte rent ut på sportsidorna. Tror jag, jag läser inte så noga. Men jag blir upprörd över hur det går till. Jag brukar aldrig tycka lika som Torbjörn Tännsjö men nu är jag beredd att hålla med honom. Förbjud all slags medicinering inom idrotten.

Britt Jakobsson

ORDET FRITT – Här är alla välkomna att tycka till om och diskutera aktuella ämnen (politik mm) i vår vardag. Oavsett vilken partipolitisk åsikt eller livsåskådning du företräder är du välkommen. Din artikel kommer att modereras av redaktionen så att inte personliga påhopp, olämpliga ord eller hets mot folkgrupp mm förekommer. Här kan du skriva en insändare >>>

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an