Besittningsskydd även på korta arrenden

Arrendeutredningen kommer, efter vad ATL erfar, föreslå att det införs besittningsskydd på samtliga sidoarrenden. Det vill säga även på ettåriga sidoarrenden och kortare. Samtidigt ska det bli lättare för en jordägare att ta tillbaka ett arrende.

Arrendeutredningen är snart klar. Den 30 maj ska resultatet presenteras. Dock kan ATL redan nu redogöra för huvuddragen i utredningens förslag.

Förslaget, som redogörs för i ATL:s pappersupplaga, kommer alltså med stor sannolikhet handla om att man vill införa besittningsskydd på samtliga, även korta, sidoarrenden.

På det sättet vill man underlätta och förbättra för arrendatorn. Ett besittningsskydd är direkt och innebär att en arrendator har rätt till förlängning av ett avtal när det löper ut.

Enklare att återta
Samtidigt ska jordägarna kompenseras med att det blir enklare för dem att helt kunna återta ett sidoarrende. Det införs fler skäl som de kan åberopa för ett återtagande.

Enligt förslaget ska även jordägare som inte följer vad de har lovat, eller på annat sätt bryter överenskommelser, betala skadestånd.

Källa: ATL >>>

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]