Vi importerar jordgubbar från Marocko!

Det känns jobbigt att man i Sverige kan handla jordgubbar som fraktats ända från Marocko.Men så är det! Inte nog med det; nu återkallar ICA dessa eftersom det finns en misstanke om att dessa gubbar kan ha orsakat ett fall av Hepatit A.

Visserligen är dödligheten låg om man skulle bli smittad av detta virus, men är det inte rackarns att vi ska frakta bär så långt? Jordgubbar ger ju bra skördar här i Sverige.

Jag rekommenderar ett besök på Rödöns självplock så kan man ha goda Hepatit A-fria jordgubbar hela vintern! Bara att plocka fram ur frysen, eller hämta sylten från matkällaren!

Har ni ändå handlat frysta jordgubbar på ICA så fortsätt och läs!

ICA återkallar frysta jordgubbar
Solna, 9 december 2013
ICA återkallar frysta jordgubbar av märkena ICA Basic och ICA, samt ICA Basic bärmix. Återkallelsen görs efter indikation om att jordgubbarna kan ha orsakat ett fall av Hepatit A. De aktuella produkterna har ursprung i Marocko och åtgärden gäller samtliga bäst-före-datum.

De återkallade artiklarna är:

•ICA Basic frysta jordgubbar, förpackningsstorlek 1 kg

•ICA djupfrysta jordgubbar, förpackningsstorlek 250 gram

•ICA Basic Bärmix, förpackningsstorlek 1kg

Produkterna stoppas i kassan och är inte möjliga att köpa i ICA-butik från och med idag. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som handlat någon av de aktuella produkterna att lämna tillbaka dem i butiken där de inhandlat varan, alternativt att ta kontakt med ICAs kundtjänst på 020-83 33 33.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an