Evenemangskalender

Evenemang från Mattmar till Svenstavik

Fortsatta samtal om framtiden i bygden

Hallens Grill och Café17/10/2015 11:00 - 14:00

I våras räddade vi högstadiet ett år till. Vårt långsiktiga uppdrag är att slippa rädda skolan mer. Då behöver vi se till att fler människor trivs här, inklusive oss själva. Vi måste alltid börja med oss själva, det finns inget annat sätt. Under året har det kommit upp mängder av saker och idéer som kan göra skillnad – om vi fullföljer dem. Och om det så är det enda viktiga jag gör i bygden så tänker jag se till att detta inte rinner ut i sanden, som det gjort de andra gångerna skolor räddats eller förlorats – för samma saker dök upp i samtalen då som nu. Jag kan påminna er om det ni sagt och drömt om högt – genomför det gör vi tillsammans. Och oavsett högstadiet så vill vi som bor här trivas bra – så hur gör vi det?
Ett: vi måste ha en företagarförening. Då har vi något att säga till om gentemot Näringslivskontoret i kommunen för de har dialog med just företagarföreningar. Det är nog dags att skapa den nu, vi får prata igenom hur det är bäst att lägga upp det så att det blir så lite administration som möjligt och så mycket nytta som möjligt. Och hur kan vi använda den till att dessutom bli bättre företagare och ha roligare i jobbet?
Två: alla föreningar som finns är fantastiska. Men ibland upplever man att de kräver mer än de ger. Hur kan vi tillsammans vända på det och minska ner på administration och öka gemenskapen och glädjen? Hur kan vi hitta attityder till föreningslivet som gör att fler hittar dit och att fler vill dra i sina hjärtefrågor? Nu är det inte så många människor som sitter på fler stolar än en och det finns garanterat många människor som skulle vilja vara delaktiga men inte vågar eller helt enkelt inte blivit tillfrågade. Och jag vill att du ställer dig frågan: om jag var tvungen att välja bara en förening, en uppgift – vad skulle jag välja då? Hur mycket orkar man engagera sig i och behålla glädjen?
Sedan finns det en massa andra saker att prata vidare om, som kollektivtrafiken, vårdcentralen, friskola, områdesstyrelse, bänkarna, m.m. Eller något annat som du går och tänker på.
På lördag förmiddag sitter jag och Jonas på Grillen i Hallen och pratar om sånt här. Vi hoppas på sällskap av dig.
Vi ses, Linnea och Jonas Haggren


Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an