Evenemangskalender

Evenemang från Mattmar till Svenstavik

När

28/10/2018    
13:00 - 23:00

Var

Kvissle gamla skola
Kvissle 410, Svenstavik, 84040

Event Type

Kl. 13.00 Knattebio för de minsta. Herr Pinnemans äventyr. Bt.  26min. 
-Herr Pinneman bor i sitt familjeträd med tre små Pinnebarn och Pinnefru så kär. I det fina hemmets trädhåla leker barnen fridfullt med ekollonbilar. Att gå ut och leka är kul men kan för Pinnefamiljen vara farligt. Människor och djur tror att de kan göra vad som helst med en Pinnefamilj! Tryggast för dem alla är att lägga sig på marken och se ut som en ointressant pinne. Men en sommarmorgon när herr Pinneman ger sig ut för att jogga kommer en hund som tänker: ”En pinne, en pinne av ek, den passar till min käraste lek”. Det blir början på ett långt äventyr för stackars herr Pinneman men som tur är får han till slut hjälp av den snälla jultomten. En underbar bilderboksklassiker av Julia Donaldson i översättning av Lennart Hellsing har blivit en fantasifull filmsaga för alla åldrar.

(Kl. 14-16.30 paus för rundpingisturnering) 

Kl. 17.30 Barnfilm- Pelle Kanin, 7år. 95min. 
-Pelle Kanins fejd med Mr McGregor eskalerar till oanade höjder, medan de kämpar både om godsakerna i bondgårdens trädgård och om sin godhjärtade, djurälskande grannes tillgivenhet. Den busiga och äventyrliga Pelle Kanin, som har trollbundit generationer av läsare, får nu huvudrollen i sin alldeles egna långfilm – en modern komedi med attityd. I den svenska versionen hör vi Linus Wahlgren som Pelle och systrarna Sandén (Molly, Mimmi och Frida) som trillingarna.

Kl. 19.00 Barn/ungdomsfilm- Pixels, 11år. 101min.
-När utomjordingar misstolkar videoklipp, från klassiska arkadspel, som krigsförklaringar, bestämmer de sig för att anfalla Jorden med krigstaktik hämtad från spelen. För att försöka rädda världen tar president Will Cooper kontakt med sin barndomsvän, hemmabioinstallatören och tidigare arkadmästaren Sam Brenner. Under hans ledning får ett team av spelnördar i uppdrag att ta upp kampen mot utomjordingarna. Till sin hjälp har de överstelöjtnant Violet Van Patten, som förser arkadspelarna med unika vapen.

Kl.21.00 Ungdomsfilm- OBS! Ny film- Rampage, 11år. 108min.
-I nya actionäventyret ”Rampage” får vi följa Davis Okoye, en man som håller människor på avstånd men däremot har ett väldigt starkt band med en synnerligen intelligent gorilla som han har tagit hand om sedan den föddes. Plötsligt går ett vetenskapligt experiment väldigt fel och förvandlar den snälla apan till ett gigantiskt monster. Och för att göra saken ännu värre, upptäcker han snart att det finns fler nyskapade alfadjur som river kors och tvärs över Nordamerika och förstör allt i sin väg. Samtidigt måste Okoye försöka få fram ett motgift, inte bara för att förhindra en global katastrof, men också för att rädda varelsen som en gång var hans vän.

Alla aktiviteter är kostnadsfria i samarbete med Bergs kommun, gratis lovaktiviteter för barn och unga. Till filmerna bjuder vi alla barn på popcorn och festis/dricka. Knattarna på russin och majskrokar. Vi sitter på bygdegårdsstolar så ta gärna med en skön kudde att sitta på.

Dessutom:
Oppbygda startar upp filmklubb! Vill du vara med? Öppet för alla åldrar. Medlemskap 10kr/år. Kontakt mia3000@hotmail.com

Ev inträde/kostnad
Kostnadsfritt

Arrangör och kontaktinformation
Oppbygda byalag 076-764 01 10

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an