Moa Olofsson, Mimmi Olofsson och Anita Andersson fyndade kläder. Foto: Per Ivarsson

En 3 km lång loppis i Kvissle

I helgen genomfördes en lite annorlunda loppis i Kvissle/Mo, den var nämligen ovanligt lång. Nu var det inte försäljare längs hela vägen utan de var lite lagom utspridda längs den 3 km långa promenadslingan. Det var Oppbygda byalag med Mia Eriksson i spetsen som stod bakom det nya konceptet.

Mia förklarar – promenadslingan är en klassiker i Kvissle som många promenerar dagligen. Vi tänkte att vi skulle göra något roligt av det faktum att slingan är så populär. Sagt och gjort så blev det en loppis där vem som helst fick ställa upp ett loppisbord längs den omtyckta vägen.

Det var många som trotsade det ostadiga vädret och passade på att få lite motion, samtidigt som man passade på att leta fynd bland borden. Enligt de knallar vi pratade med så var barnkläder storsäljaren för dagen.

På Kvissle gamla skola kunde man få sig en kopp kaffe och även en och annan godbit.

Nästa evenemang som Oppbygda byalag har för dörren är ett terränglopp på Midsommarafton. Mer information om detta kommer senare i 321an.se.

Tanja Eriksson och Jannike Nyström. Två trevliga knallar längs den 3 km långa loppisen.

Tanja Eriksson och Jannike Nyström. Två trevliga knallar längs den 3 km långa loppisen.

Erika Lundin och Carin Mohage stannade till vid Kvissle gamla skola för en fika. Lille Ebbe passade på att vila lite medans.

Erika Lundin och Carin Mohage stannade till vid Kvissle gamla skola för en fika. Lille Ebbe passade på att vila lite medans.

4

Johannes och Frida Jonsson var nöjda med försäljningen. – Det gick bättre i år än förra året.

Ella Aspegren och Mia Eriksson från Oppbygda byalag.

Ella Aspegren och Mia Eriksson från Oppbygda byalag.

 

 

 

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
https://www.sca.com/skog

Senaste nyheterna på 321an.se

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]