Kirsten Eiksson, Vigge, presenterade sin bok på Länsbiblioteket i Östersund. Foto: Thomas Björklund

“Vad hjärtat är fullt av”

Jengels förlag har nu släppt “Vad hjärtat är fullt av” skriven av Kirsten Eriksson.

Kirsten bor i Kvissle/Vigge men är född i Danmark. På länsbiblioteket i Östersund arrangerade förlaget hennes boksläpp.

Det blev ett trevligt boksläpp och Kirsten fick mycket beröm för sin bok och sin presentation där hon berättade om boken men även sjöng den text hon skrev och framförde när maken fyllde 50 år.

Som lite kuriosa kan nämnas att Kirsten åkte buss till och från släppet eftersom maken inte är riktigt pigg och var hemma hos dottern. Jag hämtade de foton som vi skannat in för att använda i boken så att hon skulle få med dem hem till Kvissle.

När jag kom till busstationen på Busstorget satt Kirsten där i centrum bland de resenärer som väntade på bussen och berättade om sin bok. Alla lyssnade med stort intresse.

Strax efter mig kom Polisen på en runda för att se att allt var lugnt och även de blev intresserade av boken.

Om boken…
Jag föddes 1931 i Danmark, där jag fostrades till att bli en rättskaffens människa. Hårda villkor rådde de år jag levde där. Far och mor kämpade mot fattigdom, otur, stöld, eldsvåda. Krig och tidvis osämja.Dramatiska händelser skildras i boken – men med humor. Efter en uppslagen förlovning reste jag till Jämtland, där jag tog tjänst som piga. Utan att känna någon, utan att kunna språket och utan plats och pengar började jag mitt nya liv med friskt mod och högburet huvud.
Kirsten Eriksson

Jengel presenterar…
Boken ger oss nutida människor, med all vår bekvämlighet, en uppfattning om hur livet kunde gestalta sig ute på den jämtländska landsbygden på 1950-talet. Det Anna beskriver i boken kan säkert överföras till vilken by, vilken piga som helst. Som tur är har tiderna förändrats – dock inte alltid till det bättre…

BILDSPEL
http://vimmel.321an.se/#556

Text & foto Thomas Björklund

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se