Anita Andersson med sonen Olof såg till att alla gäster trivdes. 150 -200 personer kom till kosläppet på hennes och Svens gård “Lägda”. Foto: Kent Livendahl

Kosläpp och folkfest i Vigge

Kosläpp på gården Lägda hos Sven Olofsson och sambon Anita Andersson i Vigge blev en succé. Runt 150 personer såg det spektakulära utsläppet av kossor på grönbete.

Gården är, sedan installationen av mjölkrobot 2008 och bygget av lagård med varm lösdrift, visningsgård för Milko. Under förra året prövade paret Sven och Anita att ha öppet hus vi tre tillfällen, bara för att visa gården, och vid varje tillfälle var besöksantalet mellan 150 och 200 hundra vilket visar ett tydligt intresse för lantbruk hos många.

Näst i tur för att utveckla verksamheten på Lägda är ett koncept som kallas ”Bo på gård”. ”Bo på gård” är enligt Sven ett koncept allt ifrån att hyra ut en stuga till vem som helst som vill uppleva hur det är att bo på en gård, till att människor med rehabiliteringsbehov av varierande art får en plats att friskna till på.
– Vi har ju tidigare haft många ungdomar på gården som har mått mycket bra hos oss. Frisk lantluft och kontakt med djur är medicinen, menar Sven.

I sommar inleds projektet med att Sven ställer i ordning en stuga där de tänkta framtida gästerna kan bo.

I samband med kosläppet kunde folket fika på gården och gå en tipsrunda. Som en bonus strax efter kunde de som var kvar bevittna en kalvning.

Vigge var under lördagen fylld av aktiviteter. På bygdegården var det t.ex. auktion som också hade lockat många människor. Se lite bilder:

Bildextra
http://bildextra.321an.se/#82

TV321

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se