Initiativet Vi Gör Vad Vi Kan har kommit till Svenstavik. Kläder och andra förnödenheter ska smalas in och sedan skickas till flyktinglägren på Lesbos.

Svenstavik samlar för världens flyktingar

Nu kommer initiativet Vi Gör Vad Vi Kan till Svenstavik, från och med måndag och fram till och med torsdag i nästa vecka kommer det finnas en lokal för att lämna kläder och andra förnödenheter.

TV och andra medier är fulla av bilder på människor som flyr undan krig och mot Europa. Det som pågår är en flyktingvåg som världen inte sett sedan andra världskriget. För att hjälpa de som flytt och lämnat allt de äger har kampanjen Vi Gör Vad Vi Kan startats. På flera platser runt om i Sverige pågår nu insamlingar av kläder, skor, hygienartiklar, liggunderlag och annat. En av alla dessa insamlingsplatser är Svenstavik och bakom initiativet står bland annat Lars Andersson.
– När jag såg bilderna från Medelhavet så kände jag att jag var tvungen att göra något, det som sker är så förskräckligt och på detta sättet kan jag och andra göra lite skillnad. Vi ska själva skänka ett tält och kläder för både vuxna och barn, säger Lars som ägnat de senaste dygnet åt att hitta lokal, prata med företag och samordna.
– Vi har fått låna en lokal av Bergs Hyreshus, Skansvägen 3, där kommer vi att ha öppet under måndag till torsdag 10-13, och på kvällen 19-21 på måndag, tisdag och onsdag. Då kan alla som vill lämna saker och hjälpa de människor som flytt att från kriget i Syrien, säger Lars som tillsammans Hanna Segersten och Reidar Westman har arbetat för att få till den lokala insamlingen i Bergs Kommun. Transporten från Jämtland samordnas med den insamlingen som sker i Östersund.

Det som samlas i Svenstavik och på andra platser kommer att skickas till flyktinglägren på den grekiska ön Lesbos. På hemsidan vigorvadvikan.se finns instruktioner på hur förnödenheterna ska packas och vad som behövs. Det är stor efterfrågan på hygienartiklar. De första lastbilarna med grejor kommer att nå flyktinglägren den 17 september.

Öppettider för inlämning
Måndag-Onsdag 10-13 och 19-21, samt 10-13 på torsdag i vecka 37
Skansvägen 3, Svenstavik

Vill du hjälpa till? Eller önskar att lämna på annan tid, kontakta Hanna Segersten 076-8329187

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Det våras för Hallens hälsocentral

  Foto: Håkan Toresson Efter år av väntan har Hallen äntligen fått en fast läkare till hälsocentralen. Likaså en nyanställd fotvårdare plus e-tjänsten ”Primärvård On Line.” Det var enhetschefen Ulla Tysk […]

 • Resultat från behovsinventering i Västra Storsjöbygden

  Online: Microsoft Teams-möte Måndag 15 mars 2021 kl. 18:30 Kostnad: Gratis· Längd: 1 h 30 min Offentlig  · Alla i Västra Storsjöbygden Välkommen måndag 15 mars kl 18.30 – 20.00Välkommen – presentation – sammanhangPreliminärt resultat av […]

 • Ny utgåva av Hallen och Marby krönikan

  Lagom till jul kommer en ny utgåva av Hallen och Marby krönikan. Finns att köpa på Allhuset och på Karl Or´s Bua from 19 december. GOD JUL

 • Ica Karl Ors Bua årets serviceföretag!

  Grattis! Motiveringen är: Karl Ors Bua har alltid trevlig personal som är villig att hjälpa till. Är det något du saknar i butiken, säger man till personalen så finns den […]