Initiativet Vi Gör Vad Vi Kan har kommit till Svenstavik. Kläder och andra förnödenheter ska smalas in och sedan skickas till flyktinglägren på Lesbos.

Svenstavik samlar för världens flyktingar

Nu kommer initiativet Vi Gör Vad Vi Kan till Svenstavik, från och med måndag och fram till och med torsdag i nästa vecka kommer det finnas en lokal för att lämna kläder och andra förnödenheter.

TV och andra medier är fulla av bilder på människor som flyr undan krig och mot Europa. Det som pågår är en flyktingvåg som världen inte sett sedan andra världskriget. För att hjälpa de som flytt och lämnat allt de äger har kampanjen Vi Gör Vad Vi Kan startats. På flera platser runt om i Sverige pågår nu insamlingar av kläder, skor, hygienartiklar, liggunderlag och annat. En av alla dessa insamlingsplatser är Svenstavik och bakom initiativet står bland annat Lars Andersson.
– När jag såg bilderna från Medelhavet så kände jag att jag var tvungen att göra något, det som sker är så förskräckligt och på detta sättet kan jag och andra göra lite skillnad. Vi ska själva skänka ett tält och kläder för både vuxna och barn, säger Lars som ägnat de senaste dygnet åt att hitta lokal, prata med företag och samordna.
– Vi har fått låna en lokal av Bergs Hyreshus, Skansvägen 3, där kommer vi att ha öppet under måndag till torsdag 10-13, och på kvällen 19-21 på måndag, tisdag och onsdag. Då kan alla som vill lämna saker och hjälpa de människor som flytt att från kriget i Syrien, säger Lars som tillsammans Hanna Segersten och Reidar Westman har arbetat för att få till den lokala insamlingen i Bergs Kommun. Transporten från Jämtland samordnas med den insamlingen som sker i Östersund.

Det som samlas i Svenstavik och på andra platser kommer att skickas till flyktinglägren på den grekiska ön Lesbos. På hemsidan vigorvadvikan.se finns instruktioner på hur förnödenheterna ska packas och vad som behövs. Det är stor efterfrågan på hygienartiklar. De första lastbilarna med grejor kommer att nå flyktinglägren den 17 september.

Öppettider för inlämning
Måndag-Onsdag 10-13 och 19-21, samt 10-13 på torsdag i vecka 37
Skansvägen 3, Svenstavik

Vill du hjälpa till? Eller önskar att lämna på annan tid, kontakta Hanna Segersten 076-8329187

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an