Ny förskola i Svenstavik invigd

Bergs Hyreshus AB har på beställning av Bergs Kommun etablerat en ny förskola på skolområdet i Svenstavik: Karlavagnens förskola. Syftet har varit att öka antalet platser samt få modernare lokaler än vad tidigare förskolan har kunnat erbjuda.

Sedan ett antal år tillbaka har förskolefrågan i Svenstavik diskuterats och hösten 2013 tog diskussionen en ny vändning: det var så många barn som behövde förskola att lokalerna på befintliga förskolor inte skulle räcka till från sommaren 2014.
Bergs Hyreshus AB fick beställningen att ordna med förskoleplatser, och det på kort tid. Valet har därför fallit på en modullösning som har etablerats intill Fjällgymnasiet, mitt i skolområdet i centrala Svenstavik.

I förra veckan klippte verksamhetsnämndens ordförande Torsten Medalen bandet och invigde den nya förskolan som samtidigt döptes till Karlavagnen.
Eftersom efterfrågan på förskoleplatser för närvarande är stor i Svenstavik är en majoritet av den nya förskolans platser fyllda och både barn och personal uppskattar de större och modernare lokalerna.

Pressmeddelande från Bergs Hyreshus

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

2 kommentarer till Ny förskola i Svenstavik invigd

 1. Haha! Vilken rolig bild! Förskolans värld är ju utpräglat kvinnlig, på gott och ont, men när det är viktiga saker på gång som att inviga och klippa band då kliver grabbarna och killarna fram. Dessutom ser åtminstone den ena storgrabben väldigt obekväm ut med hela situationen.

 2. Jag har ett roligt minne från en liknande situation. En femåring i barnomsorg i Hackås, sa käckt när vi vuxna pratade om första spadtaget till det nya daghemmet:”Det kan jag göra!” Jag ringde till kommunen och sa att Joakim ställde upp. Tror du det räckte? Nej, det tillverkades en speciell spade med tre handtag för några höjdare (förtroendevalda) och Joakim fick ta ett tag ”för den nya generationen” lite på sidan. Joakim tog detta på största allvar och sa ”bara jag kommer igenom grästorven!” Det gjorde han och det är sånt jag aldrig glömmer.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an