Anders Holmberg där han trivs allra bäst.

En pratstund med harjaktsexperten Anders Holmberg.

Vi har fått en pratstund med jägaren och filmaren Anders Holmberg boendes i Svenstavik. Vi har diskuterat jakt, hockey, hemsidor och en hel del annat smått och gott.

Att uppnå livsmål

Anders har alltid varit en målmedveten person, som ung hade han tidigt en dröm om att bli hockeyproffs. Ett livsmål som han också fullgjorde, både i Sverige och Danmark. Ett annat mål, kanske inte lika vanligt som ung, var att spela in en jaktfilm, men det kommer vi in på lite senare.

Natur och jakt ligger i Anders gener. Som 3-åring fick han sitta på sin pappas axlar när det bar iväg ut i skogen. Sedan dess är naturen, skogen och framförallt jakten en stor del av Anders liv. Nu är det inte vilken jakt som helst som gäller utan det är harjakt som Anders tycker är allra roligast, så roligt att Anders driver en hemsida i ämnet.

Hur kommer det sig att du driver en hemsida om harjakt?

Anders: Jag brukar skämtsamt säga att jag har en fetisch för harjakt och det ligger inte allt för långt ifrån sanningen. Jag är uppvuxen med harjakt och att jag ge sig ut i skogen tillsammans med mina stövare är det bästa jag vet. För mig är inte harjakten någon hobby utan en livsstil som gör att mitt liv känns både välbärgat och rikt.  Hemsidan startade jag för att dokumentera allt det jag tillsammans med mina hundar upplever när vi är ute i naturen. Det är kul att kunna gå tillbaka och titta och läsa vad jag har varit med om.

Numer fungerar även hemsidan som ett fönster för de jaktfilmer och produkter du producerar, berätta!

Anders: Min största dröm är att kunna leva på det jag gör ute i skogen. Jag är en bit på väg och hemsidan har blivit ett sätt att marknadsföra de filmer jag gör. Finns man inte på nätet så finns man inte, som det är idag. Att göra en jaktfilm har varit en dröm sedan jag var liten, nu är jag inne på min femte film som snart är på gång att släppas.

Det är en sak att ha som dröm att göra en film till att verkligen göra en, hur kommer det sig att du har lyckats?

Anders: Jag är väldigt målmedveten och som jag sa tidigare så är harjakt det bästa jag vet. Film är ett bra sätt att dokumentera det jag upplever när jag är ute. Nu är det inte helt lätt att ta en filmkamera och gå ut i skogen och tro att det ska bli en film. Övning ger färdighet. Jag filmar och klipper och blir bättre och bättre för varje gång.

Det ryktas om att du har designat en t-shirt som blivit en stor framgång?

Anders: Haha, min t-shirt har blivit en riktig succé. Den har faktiskt sålt slut i flera omgångar. Den ger en liten känga till alla älgjägare där ute. Men den är gjord med hjärtat på rätt ställe.

Se trailern för den kommande filmen  från Anders Holmberg och harjakt.com

 

Mer om Anders Holmberg:
harjakt.com >>>
harjakt.com på facebook >>>

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an