Bergs kommun utsikt mot Matnäset Foto: Rasmus Olsson

OpusCapita flyttar från Hackås till Frösön

Hackås har idag 63 anställda på Hackåskontoret. Hela verksamheten kommer att koncentreras i nya lokaler på Frösö Park.

Beskedet om flytten fick kommunen idag den 25 november.

Bergs kommun och Bergs Hyreshus kommer omgående att prioritera arbetet med att finna nya verksamheter till IT-gården i Hackås.

Vår första prioritering är att se hur vi kan hjälpa de anställda som är boende i Bergs kommun när det gäller förutsättningar för att kunna underlätta arbetspendling, mm, skriver Bergs kommun i ett pressmeddelande. Vi kommer även att inleda samverkan med Arbetsförmedlingen, Regionförbundet, Almi, Nyföretagarcentrum samt våra lokala företag i syfte att hitta nya möjligheter till arbetstillfällen, studiemöjligheter och nyföretagande.

Bergs kommun och Bergs Hyreshus kommer omgående att prioritera arbetet med att finna nya verksamheter till IT-gården i Hackås.

Karin Paulsson, kommunstyrelsen ordförande: ”Lokalerna i Hackås är unika och moderna, vilket gör att vi har god förhoppning om att kunna finna nya verksamheter och arbetstillfällen.”

Anders Englund, näringslivschef: ”Vi kommer att ta fram ett erbjudande till företag inom service- och kommunikationsbranschen och tillsammans med Midscand marknadsföra IT-gården i Hackås nationellt och via Business Sweden.

Ett allmänt informationsmöte kommer att hållas i Hackås den 12/12, kl 18.30 på Föreningshuset i Hackås.

Självklart är det mycket tråkigt för Hackås och Bergs kommun, samtidigt som det är positivt för länet att OpusCapita väljer att fortsätta sin verksamhet i regionen. Vi önskar OpusCapita lycka till.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Bokcirkel på bibblan i Hallen

  En förmiddag i veckan som var, samlades sex glada kvinnor runt det runda bordet på biblioteket i Hallen för att diskutera boken de alla läst i den bokcirkel som anordnats. […]

 • Merit gästade SVT:s kulturprogram ”Sverige”

  Merit, från den ”lilla bondbyn Gärdsta”, som hon själv har uttryckt det, blev igår, den 15 februari 2020, intervjuad i kulturprogrammet ”Sverige”. Där fick vi bland annat veta att hon […]

 • Isvägen Sunne-Vällviken öppen

  Nu är isvägen mellan Sunne-Vällviken öppen för trafik upp till 2 ton. Nu slipper vi köra runt och kan glädjas åt isvägen istället. Men kör efter rekommendationerna så de slipper […]

 • Fjällprofilen Rickard Svedjesten blir ny VD i Bydalen

  Rickard Svedjesten tillträder den 1 februari som VD för Bydalens Wärdshus AB och fastighetsbolaget Snowlodge Sweden AB som bedriver kenferensverksamhet, restaurang, boende, skidskola, skiduthyrning, skidshop, stugservice och skotersafari. Rickard har […]