Bergs kommun utsikt mot Matnäset Foto: Rasmus Olsson

OpusCapita flyttar från Hackås till Frösön

Hackås har idag 63 anställda på Hackåskontoret. Hela verksamheten kommer att koncentreras i nya lokaler på Frösö Park.

Beskedet om flytten fick kommunen idag den 25 november.

Bergs kommun och Bergs Hyreshus kommer omgående att prioritera arbetet med att finna nya verksamheter till IT-gården i Hackås.

Vår första prioritering är att se hur vi kan hjälpa de anställda som är boende i Bergs kommun när det gäller förutsättningar för att kunna underlätta arbetspendling, mm, skriver Bergs kommun i ett pressmeddelande. Vi kommer även att inleda samverkan med Arbetsförmedlingen, Regionförbundet, Almi, Nyföretagarcentrum samt våra lokala företag i syfte att hitta nya möjligheter till arbetstillfällen, studiemöjligheter och nyföretagande.

Bergs kommun och Bergs Hyreshus kommer omgående att prioritera arbetet med att finna nya verksamheter till IT-gården i Hackås.

Karin Paulsson, kommunstyrelsen ordförande: ”Lokalerna i Hackås är unika och moderna, vilket gör att vi har god förhoppning om att kunna finna nya verksamheter och arbetstillfällen.”

Anders Englund, näringslivschef: ”Vi kommer att ta fram ett erbjudande till företag inom service- och kommunikationsbranschen och tillsammans med Midscand marknadsföra IT-gården i Hackås nationellt och via Business Sweden.

Ett allmänt informationsmöte kommer att hållas i Hackås den 12/12, kl 18.30 på Föreningshuset i Hackås.

Självklart är det mycket tråkigt för Hackås och Bergs kommun, samtidigt som det är positivt för länet att OpusCapita väljer att fortsätta sin verksamhet i regionen. Vi önskar OpusCapita lycka till.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an