John Eriksson snille i Oviken Bild lånad av Tekniska museet

SNILLENA JUBILERAR MED LISA HANSSON…

 …på Wikners i Persåsen. Årets stora händelse i Snilleriket är firandet av dess egen Nationaldag den 31 juli, uppfinnarsnillet John Ericssons födelsedag. I år är 31 juli en söndag. Dagen före är alltså en lördag. Då börjar firandet.

På lördagen, den 30 juli kl 11.30, inleder vi ett tvådagars firande! Välkommen att lyssna när ett antal av Snillena i Snilleriket blir intervjuade av Lisa Hansson. Du får höra dem berättar hur det känns att vara ett snille och hur det gick till på den tiden. Det var inte någon dans på rosor alla gånger. Det var ris också…  Välkommen kl 11.30! Entré 100 kr.

Nationaldagsöppet på sex ställen – du har två dagar på dig.

Årets nyhet är att Snillerikets besöksställen utökas med Ovikens Hembygdsgård vid Gamla Kyrkan. Musiksnillet Anders Helgeback föddes ju i Logården, den gård som nu är hembygdsgård. Se mer om hembygdsgården under flikarna Resor/Mat/Boende och Öppettider. Under vårt tvådagars firande är flera av  våra besöksställen öppna kl 11- 17 såsom Ovikens Hembygdsgård, Bingstasmedjan i Hoverberg, Museerna i Hovermo och Kaggfabriken i Gisselfors, samt naturligtvis Wikners Persåsen med sitt värdshus med utställningar och butik.

Åk runt och tävla! Vinst: Lunch för två på Wikners Värdshus.

Text Arne Nilsson

Johannes en av snillena i Snillriket

Johannes en av snillena i Snillriket

 

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an