En bild från boken Alla tiders skola, som släpp den 18 maj.

En bok om skolorna i Myssjö Socken

Snart släpps boken ”Alla tiders skola”. Den handlar om skolorna, byarna och livet i Myssjö socken förr och nu.
Det är ett omfattande arbete som gjorts under snart 4 år. Den 216 sidor tjocka boken är indelad i sju kapitel och innehåller över 300 bilder, intervjuer med elever och lärare, historiska fakta med mera
.

Skolan är ett område som väcker intresse och debatt hos många människor. Alla har vi våra minnen och åsikter. Men hur var det i skolan längre tillbaka i tiden? Hur och var lärde sig farmor och farfar, mormor och morfar och deras föräldrar läsa? I boken ”ALLA TIDERS SKOLA” får läsarna svar på bland annat dessa frågor och mycket mer.
I boken berättas också delar ur den spännande historien om skolorna och livet i Myssjö socken. I det inledande kapitlet får läsaren vara med om en fiktiv skolstart på 1860-talet. I det andra görs en resa i tid och rum där alla byarna i Myssjö presenteras.
Det nästa sista kapitlet handlar om Kövra Byskola och i det sista kapitlet är det dags för en annorlunda skolavslutning.
Fakta till boken är hämtade från bland annat bibliotek, arkiv, museer, studiebesök och intervjuer. Boken kan användas vidare i forskningen om Myssjö socken då den är skriven med källhänvisningar. Boken ges ut av Forskargruppen Fritte å Frauge. Ida Molander-Johansson och Seved Johansson.

Boksläpp sker i Kövra Skola den 18 maj klockan 12.00.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se