En bild från boken Alla tiders skola, som släpp den 18 maj.

En bok om skolorna i Myssjö Socken

Snart släpps boken ”Alla tiders skola”. Den handlar om skolorna, byarna och livet i Myssjö socken förr och nu.
Det är ett omfattande arbete som gjorts under snart 4 år. Den 216 sidor tjocka boken är indelad i sju kapitel och innehåller över 300 bilder, intervjuer med elever och lärare, historiska fakta med mera
.

Skolan är ett område som väcker intresse och debatt hos många människor. Alla har vi våra minnen och åsikter. Men hur var det i skolan längre tillbaka i tiden? Hur och var lärde sig farmor och farfar, mormor och morfar och deras föräldrar läsa? I boken ”ALLA TIDERS SKOLA” får läsarna svar på bland annat dessa frågor och mycket mer.
I boken berättas också delar ur den spännande historien om skolorna och livet i Myssjö socken. I det inledande kapitlet får läsaren vara med om en fiktiv skolstart på 1860-talet. I det andra görs en resa i tid och rum där alla byarna i Myssjö presenteras.
Det nästa sista kapitlet handlar om Kövra Byskola och i det sista kapitlet är det dags för en annorlunda skolavslutning.
Fakta till boken är hämtade från bland annat bibliotek, arkiv, museer, studiebesök och intervjuer. Boken kan användas vidare i forskningen om Myssjö socken då den är skriven med källhänvisningar. Boken ges ut av Forskargruppen Fritte å Frauge. Ida Molander-Johansson och Seved Johansson.

Boksläpp sker i Kövra Skola den 18 maj klockan 12.00.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an