Konsert i kyrkan! Ett försök till foto av Kent Livendahl

Sommarkonsert med Ovikens Kammarorkester

Musik på hög nivå! Solister Åsa Sundstedt på accordeon, Anders ”Tjoppe” Jakobsson och Bengt-Eric Norlén på violin! Sten Andersson är på sätt och vis också solist; han sköter snacket, med den äran, mellan musiknumren! För kvällen satt han även i orkesterns violin 2-stämma.

Programmet var välkomponerat, och Anders ”Tjoppe” Jakobsson och Bengt-Eric Norlén imponerade stort som solister i ”Konsert för två violiner och stråkorkester” av Bach. Åsa Sundstedt med sin accordeon briljerade i två stycken, ”Preparense” och ”Cumparsita” av Piazzolla och Matos Rodriques.

Folkliga tongångar blev det rikligt av, Bengt-Eric Norlén var arrangör av stycket ”Canzone” av W Peterson-Berger, ” Visa i folkton” av S Rydh, far till den väl kända violinisten Annelie Rydh. För kvällen spelande i orkesterns första violiner. ”Uti vår hage” av en norsk arrangör, Tormod Tvete Vik, då orkestern ibland fick viska ”hage” och ibland knacka på violinen. Orkestern presenterade också Lillebror Söderlunds ”Dalasvit” som innehöll Intrada-Vals från Enviken-Gammal Vallåt och Gånglåt.

Hela orkestern, under ledning av Bengt-Eric Norlén, visade stor kunskap och inte minst spelglädje vilket alltid smittar av sig!

Som extranummer bjöds på “Koppången”,”Jämtländsk brudmarsch” och till sist republikens nationalhymn ”Jämtlandssången”. Men ”nu är det slut” sa Bengt-Eric vänligt men bestämt! Kunde det bli annat än stående ovationer från publikens sida!?

Att vara skribent i tidningen 321an.se kan ha sina sidor, särskilt när man är pensionär. Ibland vill man bara vara privat och bara njuta av musiken. Kameran fick inte följa med denna gång. Väl på plats ville jag ändå berätta för våra läsare om den suveräna konserten som kammarorkestern bjöd på den 3 juli. Fram med mobilen för att försöka ta några bilder. Gick inte så bra inne i kyrkan så ni får hålla tillgodo med den enda bilden som jag vågar publicera, trots att den är långt ifrån bra./red anm.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

2 kommentarer till Sommarkonsert med Ovikens Kammarorkester

  1. Kanske inte världens bästa foto men själva upplevelsen lyckades du förmedla på ett fint sätt med ord.

  2. Tack för den fina kommentaren!

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an