Linnéa Martinsson sitter på den utfällbara läktaren och i bakgrunden görs några finjusteringar. Foto: Björn Dahlfors

Snart invigs Mötesplats Oviken

Det är mindre än ett år sedan första spadtaget togs, nu står snart Mötesplats Oviken klar och det är drygt två veckor till invigning. Det hänger någon sladd här och var, en målare går runt och fyller i där färgen inte riktigt satt sig, den utfällbara läktaren finjusteras och simbassängen håller på att fyllas, annars är det mesta klart.

Ett imponerande initiativ och ett nästintill otänkbart projekt går mot sitt slut. Linnéa Martinsson är en trött men fokuserade projektledare som håller styr i både bygge och invigningsplanering.
– Hela bygget har gått jättebra, just nu finslipar vi på de sista detaljerna.
Invigningen är planerad till den 7 februari och det kommer vara en dag fylld med aktiviteter. Förutom att du kan bekanta dig med byggnaden och testa på bowling, bassäng, klättervägg och caféet så kommer idrott, kultur och människor att mötas.
Eleverna på skolan har en dansuppvisning, det blir musik med det lokala bandet Root Moose Groove samt med lokala körer. För den som gillar sport blir det full fart: ÖFKs a-lag kommer för att spela inomhusfotboll mot MOIFs ungdomslag, Jämtland Basket och Jämtland/Härjedalens bordtennisförbund kommer vara på plats och ha uppvisningar.
Varför ska man komma på invigningen?
– Kom hit för att se hela den färdiga anläggningen, träffa dina grannar och njut av vad vi tillsammans har skapat för bygden.

En tillgänglig byggnad
Väl på plats får vi en snabb rundtur och ordet tillgänglighet är något som Linnéa återkommer till flera gånger, det finns handikappanpassade toaletter på alla tre våningsplanen och i alla omklädningsrum, en annan viktig anpassning är att Mötesplats Oviken helt saknar trösklar och de jobbar med att få fram taktila skyltar för synskadade.
– Vi vill att alla ska kunna komma hit oavsett om en sitter i barnvagn eller rullstol, oavsett om man har något förhinder eller speciellt bohov. För mig har det varit en självklarhet att göra lokalerna tillgängliga för alla. Många gånger gör bara det absolut nödvändigaste anpassningarna, vilket är synd eftersom att det inte kostar särskilt mycket extra att göra mer, säger en stolt projektledare som visar runt i lokalerna.
En annan viktig del som Linnéa gärna lyfter fram är att alla handikapptoaletter också har skötbord, även i herrarnas omklädningsrum.
– Det är väl självklart att både pappor och mammor ska kunna vara här med sina barn och därför känns det riktigt bra att vi fick till så många skötbord.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Snart invigs Mötesplats Oviken

 1. Nu är jag ju partisk som förälder till Linnéa,men hon och fler med henne har gjort ett otroligt jobb för att ro detta i land. Ni Ovikenbor ska verkligen vara stolt över det ni tillsammans åstakommit…. OCH LYCKA TILL det är nu det roliga börjar.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]