Lucas Eriksson som är ungdomsledare i MOIF mottog igår Länsförsäkringars ungdomsledarstipendium. Foto: Länsförsäkringar

Lucas Eriksson belönades med stipendium

Lucas Eriksson som är ungdomsledare i Myssjö-Oviken IF tilldelades igår Länsförsäkringars ungdomsledarstipendium.

Lucas har under många år verkat som ledare inom fotbollen i Jämtland, både på klubb- och distriktsnivå. Sedan han återvände till sin moderklubb, Myssjö-Oviken IF, har han lagt mycket tid och arbete på att skapa en organisation och mentalitet i klubben som underlättar för, och uppmuntrar, ledare att utbilda sig inom idrott och ledarskap.

Stipendiet delades ut i samband med att Länsförsäkringar igår anordnade allsång med fullmäktigeval i Oviken. Juryns motivering lyder: ”Lucas Eriksson har med stor handlingskraft och hög kvalitet utvecklat barn- och ungdomsverksamheten i Myssjö Oviken IF. Han har vitaliserat och förnyat ungdomsfotbollen i föreningen genom sitt brinnande intresse för barn- och ungdomsidrott i allmänhet och fotboll i synnerhet.”

Ungdomsledarstipendiet har delats ut av Länsförsäkringar Jämtland, i länets alla kommuner, sedan 1974. Stipendiet delas ut i samband med val av fullmäktigeledamöter till Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige, vilket sker vart tredje år i respektive kommun.
– Vi vill uppmärksamma engagerade personer i länet som på olika sätt är viktiga för barn och ungdomar, som engagerar sig i dem och deras fritid. Det känns roligt att kunna uppmärksamma en person som Lucas, som också har en omvittnad förmåga att se möjligheter snarare än hinder, säger Pia Sandvik, vd för Länsförsäkringar Jämtland.

Juryn består av representanter från JH Idrottsförbund, Länskulturen, Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige och Länsförsäkringar Jämtland. Allt för att skapa en så bra förankring och bred bild som möjligt av de nominerade.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se