Mia Eriksson är initiativtagare till helgen välgörenhetsevenemang på Mötesplats Oviken.

Hallå där Mia Eriksson…

… som är initiativtagare och värd för lördagens insamling på Mötesplats Oviken till förmån för UNHCRs arbete. Varför gör ni det här?
– Just nu är över 60 miljoner människor på flykt i världen, familjer som tvingats lämna sina hem. Några av dem har lyckats ta sig ända hit och är våra nya grannar men många befinner sig i flyktingläger eller längs flyktvägar. Läget är akut och vi vill hjälpa till. UNHCR som är FN:s flyktingorgan arbetar med att skydda människor på flykt undan krig och förföljelse, de delar ut akut nödhjälp som tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård och kämpar för mänskliga rättigheter. Därför känns det rätt att anordna en insamling till dem just nu. Vi ser denna dag som en början där vi kommer att samtala kring hur vi kan fortsätta hjälpa både på detta sätt men även lokalt.

Hur kom ni på idéen?
– Läget i världen.

Vad kommer ske under dagen?
– Under dagen är simhallen och gymnastiksalen öppen 11-17 så att man kan simma eller springa/gå längder och så skänker man 10 kronor för varje längd till UNHCR. Du kan välja mellan att utmana dig själv där du skänker så mycket som du själv simmar/springer eller så kan du utmana en vän och skänka så mycket som din vän simmar/springer eller så kan du utmana ett företag där företaget sedan skänker så mycket som du simmar/springer. Listor kommer att sitta uppe i caféet och alla bidrag stora som små är välkomna. Den som vill kan även gå en slinga utomhus och skänka valfritt belopp.
Vidare kommer integrationsenheten på Bergs kommun kommer att finnas på plats klockan 11.30 samt klockan 13.00 för att informera om aktuellt läge i kommunen och det finns även tid för att ställa frågor.
På kvällen, klockan 17-19 kan man komma och äta en god gryta innan konserten på kvällen och samtala kring hur vi kan fortsätta hjälpa.
Kvällen avslutas med en välgörenhetskonsert, från klockan 19.00. Inträdet på 50 kronor går till UNHCR. Artisterna Maja Hedén och Anders Hedén från Hackås samt Jocke Karlsson från Oviken uppträder. Alla artister ställer upp gratis och vi har även fått låna en ljudanläggning kostnadsfritt. Det är många som vill vara med och stödja detta arrangemang.

Har ni något mål för insamlingen?
– Vi har inte satt något insamlingsmål. Målet är att det ska komma många människor under hela dagen som vill vara med och bidra och att det ska bli en dag fylld av kärlek, ljus och värme.

Vilka är det som står bakom arrangemanget?
– Det är Mötesplats Oviken som är arrangör.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an