Bergs Kommun kommer genom Bergs Hyreshus AB att bygga ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Myrviken. Foto: Freeimages.com

Boende för ensamkommande byggs i Myrviken

Som 321an tidigare berättat så har kommunstyrelsen i Bergs Kommun gett Bergs Hyreshus AB i uppdrag att bygga ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn. Nu har företaget hittat en lämplig placering bakom brandstationen i Myrviken.

Bergs Hyreshus AB har fattat beslut om placeringen utav nytt boende för ensamkommande asylsökande barn. Valet har fallit på mark som bolaget redan äger och som ligger i Myrviken.
Valet har gjorts utifrån närhet till skola, fritidsaktiviteter, lokaltrafik, kvalitet på marken samt närheten till de el och VA-anslutningar som behövs. Det aktuella markområdet är också lagom stort för att rymma etableringen och är beläget strax bakom brandstationen i Myrviken.
– Vi har valt marken i Myrviken med omsorg. Vi har nära till anslutningar av el och VA samt att vi behöver göra minsta möjliga markjobb. Och det är en stor fördel när vintern försvinner då de boende kommer att få en bra utemiljö från start i stället för en massa stenkross efter bygget, säger Sven-Erik Freskgård, fastighetschef Bergs Hyreshus AB

Det fortsatta arbetet är delvis beroende av bygglovsprocessen. Platsen som valts är rätt enligt detaljplan vilket underlättar själva bygglovsansökan. Information om placeringen har idag lämnats i alla berörda grannars brevlådor i Myrviken.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se