Dödsolycka i Oviken gav fängelse

Den 27-årige mannen körde in i skotern framför med sådan fart att den skoterföraren omkom. 27-åringen döms till ett års fängelse för vållande till annans död, olovlig körning och grovt rattfylleri, skriver Jämtlandsnytt (svt)

Händelsen inträffade i mars förra året efter att 27-åringen druckit alkohol tillsammans med vänner varefter gänget gav sig ut för att köra skoter.

Den 27-årige mannen kommer från Burlövs kommun i Skåne, men bodde vid tillfället hos ett par i Östersund på grund av tillfälligt arbete.

Paret, 27-åringen och vänner till dem ska ha druckit alkohol och sedan gett sig ut på en skotertur för att möta upp bekanta. Av domen framgår det att den nu avlidne mannen ska ha kört skoter framför 27-åringen och gasat upp skotern inför ett grupp och sedan lättat från marken. 27-åringen, som saknade skoterkörkort, ska ha legat precis bakom och ska enligt domen ha gasat likaså och inte hållit tillräckligt avstånd.

27-åringens skoter ska därefter ha kört på mannen, antingen redan när han befann sig i luften eller när han precis landat i snön. Mannen ska ha avlidit direkt.

Den 27-årige mannen döms till ett års fängelse för vållande till annans död, olovlig körning och grovt rattfylleri.

Artikel: Jämtlandsnytt (svt) >>>

Tv-inslag: Dödsolycka i Oviken gav fängelse (svt) >>>

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se