Gruppen som ser till att allaktivitetshuset i Oviken blir verklighet. Foto: Per Ivarsson

Bildextra: Nu är bygget av allaktivitetshuset i Oviken igång.

Efter många års kämpande blir allaktivitetshuset i Oviken nu verklighet. Idag togs det symboliska första spadtaget.

Många nyfikna människor hade samlats vid badhuset i Myrviken för att närvara vid det första symboliska spadtaget för Ovikens nya samlingsplats. Anläggningen kommer innehålla allaktivitetshall, bad, bowlingbanor, Café samt ett spa.

Det ligger många års arbete bakom projektet och det är många som har ställt upp med både tid och pengar. Linnéa Andersson, projektansvarig, berättar:

Det har varit hårt arbete som ligger bakom att den här samlingsplatsen nu blir verklighet. Vill passa på att tacka alla som varit inblandade i det här projektet. Folk har ställt upp med både tid och pengar. Det här kommer bli ett lyft för hela Ovikenbygden med omnejd.

Byggplanen

Dagens gymnastiksal ska byggas om till fyra bowlingbanor med tillhörande utrymmen. Intill bassängen planeras en tillbyggnad som rymmer en fullstor allaktivitetshall för olika idrotts- och kulturarrangemang. Hallen och badet kompletteras med ett efterlängtat gym. För att skapa en central träffpunkt byggs en entré med café och bar, där människor ska kunna mötas och umgås under olika former.

Den 15 december i år ska allt stå klart. 321an kommer självklart rapportera och följa bygget under året som kommer.

Anders Olsson (Ovikenbolaget), Linnéa Andersson (projektledare), Mattias Wikner (Ovikens företagarförening), Hans Green (Bergs Hyreshus), Jan Olov Westberg (MOIF), Marcus Byman (Framtid Oviken)

Anders Olsson (Ovikenbolaget), Linnéa Andersson (projektledare), Mattias Wikner (Ovikens företagarförening), Hans Green (Bergs Hyreshus), Jan Olov Westberg (MOIF), Marcus Byman (Framtid Oviken)

Bilder från dagen:

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Bildextra: Nu är bygget av allaktivitetshuset i Oviken igång.

 1. Mycket bra jobbat i Oviken! Detta blir en en trevlig mötesplats som kommer att locka människor långt från Myrviken också. Det betyder att den kommer att föra människor närmare varandra och sudda ut bygränser och kommungränser!
  Lycka till!

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an