Anna Larsson, Mildred Josefsson och Kerstin Olsson njöt av våfflor med grädde och hjortronsylt i Logårsstugans storstuga med den gamla tapeten från gården ”Åsens” i Borgen

Lionsutflykt till Ovikens hembygdsgård

Lions Hallen-Oviken ordnade den 8/8 en utflykt för femton boende på Dalsätra och Fjällglimten i Myrviken.

Anhöriga som kunde fick följa med och gästerna välkomnades av Lions representant Gunnar Hedlund. Målet för utflykten var Ovikens hembygdsgård där några av hembygds- föreningens medlemmar såg till att det spreds förföriska dofter av våfflor och kaffe i Logårdsstugan och ut på tunet. Trots det nyckfulla vädret föredrog många att sitta ute och njuta av solglimtarna, medan andra föredrog den sprakande brasan i Logårdsstugan. Bland gästerna fanns flera över 90 år, den äldsta var 99 år.

Anna Larsson mindes att hennes far Emil Karlsa var en av dem som var med och byggde upp hembygdsgården, genom att flytta de gamla timmerbyggnaderna Logårdsstugan, Hakagårdsstugan och Botåshärbret och sätta upp dem intill Ovikens gamla kyrka. Anna mindes även invigningsfesten 1935. Då kom massor av folk för att bland annat lyssna till Delsbostintan, som roade med sina hälsingehistorier.

Karin Jirdén

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se