Lennart vid sina fordon. Foto: Gunnar Cogrell

Porsche inte bara bil

TV-321an/ Säger man Porsche så undrar du vilken bil man menar…

…men åker man till Högarna i Oviken så står den där i all sin glans och är glad att Lennart Ivansson köpte tillbaka sin traktor.

Vi tar det från början. Lennarts svärfar köpte traktorn 1962 av Sixten Anderzon som drev Hackås Maskin och han var återförsäljare åt Söderberg & Haak. Traktorn fick göra rätt för sig under sommarhalvåret då den användes av bönderna runt Oviksbygden.

Sen sålde Lennart den till en person som inte direkt var lämpad att äga en så fin traktor. Han använde den till att knuffa omkull träd, så hur motorhuven såg ut kan man lätt förstå.

Han skulle även starta den vintertid,och en motorvärmare behövdes, som motorvärmare användes ett strykjärn som lades under motorn.

Lennarts fru ville att traktorn skulle komma tillbaka till sin rätte ägare, så Lennart köpte tillbaka den. Det är både traktorn och traktorälskare glada för.

Lennart har gjort ett bra jobb med att restaurera denna klenod som idag står hemma hos familjen Ivansson i Högarna som ligger i Oviken.

Som ni kommer att få se på filmen så har han även restaurerat en Mercedes från skrot till en klenod.

Skriver, filmar och gör radioreportage.
E-post: mediavargen@live.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an