Markus Byman ny projektledare för “Framtid Oviken”. Foto: Kent Livendahl

Markus leder Oviken in i framtiden

“Framtid Oviken”, leaderprojektet som ska skapa inflyttning i bygden, har en ny projektledare.

Anders Olsson lämnar över till Markus Byman 24-årig eldsjäl i bygden. Framför allt är Markus känd för sitt engagemang i föreningen Fröjdholmen där han varit drivande i nöjeskommittén. Nu har Ovikenbolaget anställt Markus för att på heltid leda ”Framtid Oviken”.

På det senaste arbetsmötet där bl. a. Ovikenbolagets styrelse deltog diskuterades projektets framtid och diverse idéer hur man ska marknadsföra Oviken och samtidigt samla bygdens invånare.

Det framkom att det finns två prioriterade arbetsuppgifter för projektet: “Mötesplats” Oviken och ”Vägen mellan broarna”.

“Mötesplats Oviken” är en upprustning, ut- och tillbyggnad av badhuset i anslutning till skolan i Myrviken. Eftersom badhuset är i behov av upprustning och Bergs kommun står i begrepp att satsa ett antal miljoner på det borde man samtidigt bygga ut och skapa denna mötesplats för alla åldrar som så väl behövs, tycker projektledningen. I detta fall är det viktigt hur mycket kommunen satsar i detta.  Ritningsförslag på hur det skulle kunna se ut visades på mötet.

”Vägen mellan broarna”, en väg som kommer att gå från Sannsundsbron i Oviken rätt över skogen till Vallsundsbron. En väg som skulle förkorta avståndet mellan Oviken och Östersund väsentligt. Vägverket ska ta fram kostnaden för en sån väg. Denna väg är naturligtvis intressant för många människor i Bergs kommun varför kommunen också jobbar på att detta ska bli verklighet.

Fler bilder
http://bildextra.321an.se/#219

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se