Markus Byman engagerar Oviksbygden. Foto: Kent Livendahl

Lokalt engagemang är lösningen!

Det menar Markus Byman projektledare för projekt ”Mötesplats Oviken”.

Tanken är att ersätta den befinliga simhallen i Myrviken, som är i stort behov av upprustning, med en Allaktivitetshall. Det kommer att bli en helt ny idrottshall med bowlingbana, renoverad simhall och det kommer att byggas en ny restaurang och café. På det sättet är det tänkt att hallen också kommer att bli en “Mötesplats Oviken”.

Man mäter nu det lokala engagemanget genom att gå runt i byarna och lämna en lapp där man kan anmäla ett intresse att satsa en slant i projektet. Målet är att det ”lokala engagemanget” ska bidra med en miljonkr ( 1000 andelar á 1000kr). Hela oktober ut håller man på att samla in intresseanmälningar från hela bygden. Från Vigge till Månsåsen och från Gräftån t.o.m. Hackås. Redan (15 september) har man fått in anmälningar till ett värde av 100 000kr.

-Lyckas man visa på ett starkt lokalt engagemang som bidrar med en miljon så löser sig resten av finansieringen lätt, menar Markus.

Totalkalkylen för bygget är 25 miljoner.

————

Ett starkt lokalt engagemang har tidigare visat på bra resultat för landsbygden. Undertecknad minns med glädje två exempel från Hammarnäshalvön. När man en gång räddade affären från nedläggning och när man lyckades färdigställa Ångaren Östersund för persontrafik. Bildandet av Hallenbygden i Samverkan är också ett lyckat resultat av stark lokalt engagemang/red.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an