Foto: Per Norbin

Grundaren av Ovikens kammarorkester.

Den 14 januari var det begravning på Olle Lindgaard, grundaren av Ovikens kammarorkester.

Det var i mitten av nittiotalet som han måste lämna ifrån sig ledarskapet för orkestern eftersom han då hade fått de första symptomen på att han led av Parkinsons sjukdom.

Han dog några dagar före jul. På vår nyårskonsert framförde vi ett av hans arrangemang och på begravningen medverkade vi med att spela den långsamma satsen i J S Bachs konsert för två violiner med Bengt-Eric Norlén och Jonas Lindgård som solister. Begravningsakten var på något sätt ljus och fin, och vid smörgåstårtan och kaffet som serverades på församlingshemmet hade vi tillfälle att prata om många minnen av Olle.

Jag träffade honom första gången när jag gick på Ingesund 1957, men sen hade jag ingen kontakt med honom förrän 1988 när jag flyttade hit till Oviken. frånsett en gång i början på 80-talet då han var och lyssnade på en konsert som låtkursen jag var lärare på hade på Moholmen. Att kammarorkestern som Olle grundade är i hög grad livaktig har jag berättat om många gånger här på bloggen, och att intresset för stråkmusik här i bygden håller i sig märks bland annat på att det kommer mycket folk på våra konserter och att kulturskolan har en bra tillströmning av elever, som förhoppningsvis snart kommer och spelar med i vår orkester

Sten Andersson

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se