Det händer mycket i Oviksbygden

Framtid Oviken tillsammans med Camp Oviksbygden har stora planer för framtiden i Oviksbygden.

Under Karin Paulssons Eriksgata var Markus Byman representant för framtid Oviken och Fröjdholmen tillsammans med Gertrud Abramsson, Camp Oviksbygden, inbjuden på en träff för att delge sina tankar om framtiden.

Markus berättade om planerna på att bygga ut Fröjdholmen med uteservering och muddring vid bryggan för att Thomée ska kunna lägga till. Campingen kommer att byggas ut och en ny badplats kommer att byggas i anslutning till campingen. Sommartid är Fröjdholmen ett populärt utflyktsmål för båtfolket. Man har insett att man måste bygga ut hamnen, dels för att det finns folk som vill ha en båtplats, dels för att skapa en gästhamn.

Markus berättar också att samarbetet mellan företagarna är positiva och man har bra kontakt med ungdomarna som gärna vill starta egna företag för att kunna stanna i bygden.

Fröjdholmen var ett populärt ställe under sextio och sjuttiotalet, och nu vill man att folk ska kunna komma tillbaka dit och lyssna på bra artister.

Gertrud Abramsson som har ett företag i Gräftåvallen har planer på att tillsammans med dottern Anna-Sara Carlsson som arbetar med ungdomar skapa olika arrangemang för just ungdomar. De vill att man som konfirmand ska kunna ha sitt läger i Oviken samt att de kommer att konfirmeras i någon av de vackra kyrkor som finns.

De vill även ha ett ridläger och mycket annat som Gertrud och Anna-Sara sitter och funderar ut.

Det finns all anledning att gå in på deras hemsida.

Camp Oviksbygen
Ovikenbolaget
Fröjdholmen

Skriver, filmar och gör radioreportage.
E-post: mediavargen@live.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se