Barkborrar och gödseltransportörer

Bildextra-321an/ Det var en liten del av innehållet i mässan som Kefab, Jocke Karlsson och Daniel Englund tog initiativ till.

De lyckades intressera ca 30 utställare till en jord- och skogmässa på Fröjdholmen i Oviken 19-20 augusti

Elsa föreläste
Primaskog var där och på stora scenen bänkade sig skogsägare för att få lite mer info om granbarkborrarna. Hon som berättade och svarade på frågor heter Elsa Järvholm. Hon berättade bl.a. att barkborrarna egentligen bara har några fiender, kåda som granarna producerar och försvarar sig med, rovinsekter och hastigt påkommen vinter med sträng kyla som kan slå ut dem. Vi fick också veta att soligt, varmt och vindstilla väder är gynnsamt för borren. Nu när borrarna har ett uppsving och angripit skog långt in i Jämtland, har Skogsstyrelsen förklarat både Medelpad och Jämtland som bekämpningsområde mot granbarkborrar. Uppmaningen till skogsägarna var tydlig: Håll koll på er skog, upptäck ev barkborreangrepp i tid!

flyttaskit.nu
Åhns Lantbruk, Sören och Marie Eriksson med familj utvidgar sin verksamhet med att satsa på att erbjuda gödseltransporter med lastbil. Man kan tex snabbt flytta gödsel från en full bassäng till en annan mm. mm. Till ändamålet har man införskaffat en trailer som visas i bildspelet. Mer om Åhns Lantbruk och flyttaskit.nu kommer i separat artikel senare på 321an.

Bildextra
http://vimmel.321an.se/#312

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se