I helgen blir det vidunderliga dagar i Hoverberg

Hallå där Susanne Kindström, samhällsentreprenören som driver caféet på Hoverbergstoppen och är en av de som i helgen arrangerar Vidunderliga dagar i Hoverberg. Hur går förberedelserna?
– Det går jättebra, allt är klart och nu väntar vi bara på att solen ska skina och att det bli många som besöker Hoverberg i helgen.

Du är själv värd för fyra evenemang, berätta mer.
– Vi inleder helgen här uppe på toppcaféet med en utställning av Primus Mortimer Pettersson bilder. Utställningen inleds med att Primus släkting AnnaLena Settersson berättar om hans måleri och liv. På söndag är det också frukostseminarium om nya Leader-programmet, Anne Pierre, MIUN, som är en av författarna bakom utvecklingsstrategin kommer vara på plats och presentera den. Jag hoppas att många föreningsmänniskor kommer och ser möjligheterna med Leader. Sen avslutar vi de Vidunderliga dagarna med allsång på Hoverbergstoppen, det kom mycket folk ifjol och jag hoppas att även så kommer vara fallet i år.

Utöver de programpunkter som du själv anordnar vad rekommenderar du att man ska uppleva?
– Givetvis är det fantastiskt att vi har friluftsteater med nyuppsättningen av Molins Potatishandlaren, fast främst vill jag slå ett slag för helheten – jag tycker man ska ta sig tid att besöka vävstugan, hembygdsgården, naturreservatet och allt det andra. Vi försöker skapa en kombinationen av kultur och natur.

Det är tredje året som det anordnas Vidunderliga dagar i Hoverberg, bakom evenemanget står byns föreningar och företagare. Tillsammans har de samverkansgrupp som träffas löpande under året för att planera för dessa två intensiva dagar med fullspäckat program.

Klicka här för att se hela programmet.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till I helgen blir det vidunderliga dagar i Hoverberg

  1. Hej! Jättebra bra att läsa om Hoverberg. Och mycket annat av 321.an.Men undrar om det inte skulle göras karta på Hoverbergstoppen, i utsiktstornet. Som berättar vad tex fjällen man ser heter ,byar osv. Det skulle vara väldigt bra, och intressant och lärorikt. Jag skulle önska att det fanns stora afficher att köpa av Hoverberget som souvernir, vore roligt att sätta upp hemma. (Ett litet Tips som kanske kan bli verklighet.) 321AN är TOPPENBRA.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se