Besökarna samlades runt den nya 3D-modellen av Hoverberget. Foto: Björn Dahlfors.

Ny turistinformation på toppen av Hoverberget

Vidunderliga dagar i Hoverberg är i full gång. En av helgens första programpunkter var att inviga den nybyggda turistinformationen på Hoverberget topp.

Innan invigningsceremonin arrangerades ett frukostseminarium om hållbar design på caféet uppe på Hoverbergstoppen. Caféföreståndaren Susanne Kindström hade bjudit in Erika Bergström från företaget Resense Design. Hon pratade om hur design kan få oss att leva med hållbart. Erikas företag arbetar med hjälpa företag att kommunicera sitt hållbarhetsarbete genom olika tjänster och produkter.

Toppen av Hoverberget var också skådeplats för invigningen av en nybyggd turistinformation. Ett året runt öppet vindskydd där alla företagare och arrangörer uppmanas att lämna information om sin verksamhet. Första bandklippare var socialdemokraten Therese Zetterman, ordförande i utvecklingsutskottet i Bergs kommun. På plats fanns också representanter från kommunens tjänstemannastab och länsstyrelsen.
Den stora attraktionen i turistinformation är en 3D-modell över hela Hoverberget. På modellen kan besökaren känna på landskapet, alla information på modellen finns även som blindskrift.
Hoverberget är en unik miljö och ett naturreservat med fina vandringsstigar, en spektakulär ravin (Rämnan) samt ett rikt djurliv med bland annat Lo.

Förmiddagsturen avslutades med en sväng förbi vävstugan och ett besök på Galleri Johangården. Galleri Johangården som i helgen har vernissage för galleriets sista utställning. Galleriet har fyllts av Has Westlunds fantasifulla bilder som får betraktaren att dra på smilbanden. Hans utställning hänger fram tills nästa helg och sedan stänger Galleri Johangården sin verksamhet och Sara Magnusson med familj drar söderöver.

Therese Zetterman, ordförande i utvecklingsutskottet i Bergs Kommun, klippte bandet och invigde den nya turistinformationen.

Therese Zetterman, ordförande i utvecklingsutskottet i Bergs Kommun, klippte bandet och invigde den nya turistinformationen. Foto: Björn Dahlfors.

 

Erika Bergström berättade om hur design kan hjälpa oss att leva mer hållbart.

Erika Bergström berättade om hur design kan hjälpa oss att leva mer hållbart. Foto: Björn Dahlfors.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an