En ”Pärla” vid Storsjöns strand

HOVERBERG/ Till den mycket natursköna miljön i Hoverbergs Båthamn har många besökare lockats på senare år.
 
Och fler blir det sedan Bergs Båtklubb med hjälp av mängder av ideellt arbete, sponsring av lokala näringsidkare och projektstöd från Leader Storsjöbygden avsevärt förbättrat servicenivån på anläggningen ”Hoverbergs Båthamn och Camping”

Projekt ”Utveckling av Hoverbergs Båthamn och Camping” har pågått sedan 2011 och Bergs Båtklubb, arrendator av området och projektägare ser att man nått sin ambitionsnivå med projektet som avslutas nu i november 2013. Men föreningen vill sedan gå vidare med förbättringar av bryggor och andra åtgärder som kan främja båtlivets utveckling i Storsjön.

Bergs Båtklubb noterar med glädje vilka positiva bieffekter dess satsning har givit: Hamncaféet har blivit mer intressant för entreprenörer att driva som ”sommarföretag” och kundunderlaget ökar. Målet att minst 20 % av campinggästerna ska stanna en natt mer än vad de först tänkte sig har nåtts. Helhetsintrycket har fått betyget 8,5 av 10 möjliga av campinggästerna.
Sist men inte minst ser föreningen att ett ökat samarbete med andra aktörer i Hoverberg och övriga närområden har utvecklats.

Projektet har drivits i två steg.
Steg 1:Först har Hamncaféet förbättrats och då har tyngdpunkten legat på köket och arbetsmiljön i allmänhet. Minigolfbanorna har renoverats. Information till platsens besökare har man jobbat med. Att söka ökat samarbete med lokala aktörer har stått högt på listan. I projektet förstod man att man måste ge ungdomarna utrymme för sin kreativitet. Därför har man skapat en plattform för evenemang; tänkt för ungdomar och av ungdomar. Utrymme finns det gott om dels i form av en scen i Hamncaféet och utomhus finns det en stor plan där man kan arrangera olika typer av evenemang. Detta är redan provat av, med och för ungdomar. Resultatet var mycket lyckat.

Steg 2: Under projektets gång har sommarens campinggäster fått besvara en enkät. Campingen fick i den högt betyg angående helhetsintrycket men projektägarna kunde också ta del av camping–och båtgästernas synpunkter på vad som behövde förbättras och åtgärdas. Två nu vidtagna åtgärder fick man faktiskt ur enkätsvaren. Enkätsvarens Prio 1 var ombyggnad av bastu till ytterligare två toaletter och en dusch. Kapaciteten ökar med det dubbla och ett av badrummen handikappanpassas. Prio 2 var en förbättrad service för gästernas möjlighet att tömma sin latrin. Dessutom avlastades då latrintömningen vid rastplatsen i Galhammar.

Sist men inte minst har man skyltat upp Hoverbergs Båthamn mycket bättre nu då den finns med på Trafikverkets informationstavlor vid väg 321.

Gör gärna ett besök i Hoverbergs Båthamn i sommar!

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an