Båthamnen i Hoverberg Foto: Rasmus Ericson

Hoverberg utvecklas

Bergs Båtklubb kallade till informationsmöte på Hoverbergs bygdegård för att redovisa tankar om utveckling av Hoverbergs Båthamn och Camping

Dessa tankar har legat till grund för en ansökan om bidrag ur Leader Storsjöbygdens kassa. Leader Storsjöbygden är ett Leaderområde som ger bidrag med EU-medel till olika utvecklingsprojekt på landsbygden enligt vissa riktlinjer. Ansökan är inskickad och föreningen väntar besked i slutet av februari om projektet godkänns eller inte.

Några av utvecklingsplanerna
I projektets första steg vill man t.ex. förbättra Hamncaféet både arbetsmiljömässigt och för att kunna ta emot fler besökare. Aktiviteterna ska bli fler för barnfamiljer och ungdomar med anordnande av minigolfturneringar mm. Föreningen anser det viktigt med bra, tydlig skyltning av området och vill sätta upp nya skyltar och tillhandahålla annat informationsmaterial, såsom kartor mm, åt besökare. Föreningen hoppas även på sponsring av projektet från traktens företag.

När det gäller pengar från Leader är samverkan ett honnörsord så Bergs Båtklubb vill tillsammans med bygdens föreningar bilda ett nätverk för att dra igång denna positiva utveckling av Hoverberg med omnejd.
Båtklubbens ordförande John-Olof Mannberg presenterade idéerna tillsammans med projektledaren Margareta Abrahamsson. Vice ordförande i Svenstaviks företagarförening Susanne Kindström medverkade också. Båtklubben bjöd på fika och stämningen var god.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se