Båthamnen i Hoverberg Foto: Rasmus Ericson

EU-pengar till Hoverberg

Till glädje för alla som värnar om Hoverbergs Båthamn och Camping och jobbar ideellt, har Bergs Båtklubb beviljats projektstöd inom Leader Storsjöbygden

Syftet med projektet är att ta första steget (1 januari – 31 december 2011) i en utveckling av båthamnen och campingen. Total omslutning på projektet är ca 1 200 000 kr och en stor del av medfinansieringen utgörs av ideell arbetstid bland medlemmar i båtklubben samt företagare, föreningar och andra aktörer i området som stödjer projektet. Ungdomar som ska ges möjlighet att delta är också en resurs i projektet genom sin ideella tid. Ett antal företag medfinansierar projektet med kontanter och gåvor.

Långsiktiga mål är att förbättra produkten Hoverbergs Båthamn och Camping som ska fortsätta att vara en omtyckt anläggning med bra standard, service och kvalité. Besökare, såväl långväga som från närområdet, ska fortsätta att vara nöjda kunder som sprider anläggningens goda namn. Tillsammans med andra aktörer ska Hoverberg vara en del av den totala Jämtlandsbilden och bidra till utveckling och tillväxt i området.

Idag pågår satsningar på flera platser runt Storsjön och inte minst ett destinationsarbete för att knyta samman besöksmål. Hoverberg är en självklar del i detta med Hoverbergsgrottan, Toppstugan, Storsjöodjursspaning och Hoverbergets naturreservat mm. Samverkan mellan aktörer kan ge tillväxt inom besöks- och upplevelsenäringen.

Att skapa en arena för yngre, deras engagemang och kreativitet, bidrar till att minska känslan av att man alltid måste in till Östersund för att hitta något att göra.
Sist, men inte minst, kommer satsningen också att bidra positivt till vår livsmiljö i Hoverberg med omnejd.

Margareta Abrahamsson

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se