Wedlunds Wenner spelade i Hackås! Foto privat

Wedlunds Wenner i farten igen

Den 14 juli gjorde orkestern Wedlunds Wenner ett av sina offentliga framträdanden. Nu var det Garveriholmen i Hackås som fick besök. I samband med näckenstämman som skulle gå av stapeln senare på kvällen.

Efter diverse förseningar i programmet startade vi vårt framträdande runt halv-fyra på eftermiddagen. Vi var en av flera grupper som uppträdde i en liten lada inrett med plats för en grupp i ett av hörnen. Det fanns också sittplatser för publik och vid ingången ett utrymme där det såldes fika.

Vårt program var spikat och bestod av folkmusiklåtar. Vår musik passar att dansa till men vi har även en räcka med ”lyssningslåtar”. Till exempel ett par fina brudmarscher av den legendariska spelmannen Munter-Johan från Mattmar. En polska från Åland och en av de vackraste jämtländska polskor som skrivits, ”Tärnan” skriven av vår kapellmästare Anders Wedlund.
Vi i orkestern var nöjda med spelningen som kan sägas vara en generalrepetition inför Glamusikveckan i Hallen vecka 30. Publiken verkade också vara nöjd.

Jag vill passa på att hälsa alla välkomna till Glamusiken i Hallen då Wedlunds Wenner är i farten i dagarna tre, då förstärkta med den duktiga fiolspelkvinnan från Hälsingland Anette Gabrielsson.

Kom gärna till Hallens kyrka torsdagen 28/7 18.00 festivalens invigning med konsert. WW spelar då. Nästa dag på fredagen spelar vi på ångaren Östersund och på lördagen på en konsert på utedansbanan. Ja ni kommer säkert att se oss vid fler tillfällen under dessa tre festivaldagar!!

WW i farten i Hackås

WW i farten i Hackås

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an