Karin Swenzon Foto Kent Livendahl

Storsjöodjuret fjärde veckan

Karin Swenzon tar emot i sitt hemtrevliga kök i Gärde Hackås när 321an hälsar på för att prata om något märkligt hon upplevde för länge sen.

”Det var en vacker sensommarkväll, berättar Karin. Vi hade planerat en båttur och sen skulle vi grilla på stranden tillsammans med våra grannar. Våra barn och deras barn var också med, det kan ha varit någon gång på 70-talet. Sjön var spegelblank och vi tog en sväng söderut mot kyrkan. På väg tillbaka rätt nära vår egen strand, såg jag något stort och mörkt röra sig i vattnet, något med pucklar som rörde sig ormlikt och snabbt försvann ner i djupet. Jag var den enda som såg det och kände stort obehag. Jag började frysa och beordrade snabb hemfärd. Det blev ingen grillning den kvällen, jag ville fort komma hem och gå och lägga mig. Frossa och obehagskänslor höll i sig några dagar och jag ville då inte så gärna prata om vad jag sett. Barnen minns också händelsen och hur jag reagerade.”

Karin kunde ge tips på några andra personer som har sett detta okända och fantasieggande fenomen. Som de flesta har de legat lågt men nu när många delar med sig av sina upplevelser, ofta identiska, kan det kännas enklare att prata. Trodde vi och kände oss glada och stolta över att vi har något väldigt speciellt och gåtfullt i vår sjö.

Fristående krönikör med egen spalt. Skriver också bokrecensioner och håller ett extra öga på kulturens värld.
E-post: info@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se