Magnus & Linda vann guldstjärnan 2013, för årets bästa serviceföretag. Nu läggs butiken tyvärr ner. Foto: berg.se

Tempo i Hackås läggs ner.

Magnus & Linda har drivit matbutiken i Hackås i 2,5 år men nu lägger de ner verksamheten från och med 15 februari. De har skickat ut ett brev där de förklarar orsakerna. Läs deras egna ord:

”Kära kunder…

Vi har efter mycket funderingar nu tagit det tråkiga beslutet att inte längre driva butiken vidare. Anledningarna till detta är flera även om de hö…r ihop med varandra:

• Lönsamheten har varit tillräcklig för att driva butiken, men förutsatt att vi själva jobbar hela tiden. Under dessa nästan 2,5 åren vi har drivit butiken har vi jobbat lika mycket som en heltidsanställd gör under 10 år. Det går att göra så under en period, men inte hur länge som helst.

• Vi har älskat det vi har gjort, det vi har byggt upp och våra fina trogna kunder som kommer och besöker oss nästan varje dag. Men det finns några vi älskar ännu mer: Våra barn. De har kommit i kläm för att vi jobbar för mycket. Vi är aldrig lediga tillsammans med barnen, utan bara var för sig och då utan ork att göra någon med dem. De har absolut inte kommit till skada men de har heller inte varit ett rättvist liv för dem. När andra föräldrar tar med sina barn till fjällen och åker skidor, så har vi jobbat och sedan suttit hemma i soffan och halvsovit. Vårt samvete klarar inte längre av detta.

• Som många av er vet så har Magnus MS, som är en obotlig nervsjukdom. Det senaste halvåret har det blivit sämre. Även om man kan få mediciner för att ”bromsa” den så kommer det aldrig att bli bättre om man jobbar för mycket. Vi är dessutom, båda två, inte så långt borta från att gå in i väggen och det vill vi inte.

När vi öppnade butiken gjorde vi det med ett löfte till er: Att Hackås nu och i framtiden skulle få ha en butik, men all den service som det innebär. Det är med stor sorg i själ och hjärta som vi nu måste bryta det löftet. Vi tror och hoppas att ni, trots att vi bryter vårt löfte, har förståelse för vårt resonemang.

Att avsluta verksamheten kommer absolut inte vara någon ekonomisk vinst för oss, utan precis tvärtom, men för att förlusten ska bli så liten som möjligt behöver vi er hjälp att ”tömma hyllorna”. Detta hoppas vi att ni ställer upp på att göra.

Butiken kommer att hålla öppet till och med lördag den 15/2. Öppettiderna kommer att vara 8-17

//Magnus & Linda”

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

2 kommentarer till Tempo i Hackås läggs ner.

 1. Tråkigt men man måste leva också och med både små barn och sjukdom blir det ohållbart. Ett riktigt beslut!

 2. […] Tempo i Hackås läggs ner, 321an, 10 februari 2014 […]

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an