Nu förbereds nya bostäder i Hackås

Bergs Hyreshus AB har vid styrelsesammanträdet 2014-03-24 beslutat att förbereda för byggande av parhus vid Hovsliden i Hackås. Planen är 6 stycken 2 RoK till att börja med och lägenheterna skall från start vara anpassade för hög tillgänglighet även för de som har svårt att röra sig.
Målsättningen är att ha lägenheterna klara för inflyttning under år 2015.

– Det är roligt och inspirerande att få satsa framåt. Det visar på den växtkraft som finns i Bergs Kommun och som ger möjlighet för vårt bolag att börja tillföra nya bostäder som passar såväl äldre som yngre, säger Jon Olofsson, styrelseordförande i Bergs Hyreshus AB.

Bergs Hyreshus AB har tagit fram skisser på egna hus som bör gå att producera rationellt för att hålla nere kostnaderna för byggandet så långt det går. Eftersom Bergs kommun är en landsbygdskommun där många bor för att uppleva närheten till naturen och friheten i ett eget boende väljer Bergs Hyreshus AB att satsa på enplanshus där alla lägenheter får egen ingång och en egen uteplats. Givetvis väljs också placeringen med tanken att befintliga fjärrvärmesystem skall kunna användas, detta för att säkerställa en så energieffektiv och samtidigt miljövänlig drift som möjligt.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se