Foto: berg.se

Bergs Hyreshus vill satsa på Workplays Coworking i Hackås

Bergs Hyreshus AB vill tillsammans med Workplays skapa möjligheter att arbeta professionellt utifrån Hackås.

Just nu förbereds en satsning på coworking i Hackås. Bergs Hyreshus AB ser Workplays Coworking Hackås som en möjlighet både för de som arbetar i eget företag och de som pendlar och har möjlighet att någon dag i veckan eller månaden jobba från hemorten – ett sätt att stärka Hackås som ort.

– Workplays startade 2013. Vår ambition är att bli ett till att börja med norrländskt nät av coworking spaces. Vi finns i dagsläget redan i Östersund och Åre och en fortsatt expansion i Hackås passar väldigt väl in, säger Jonas Lindqvist, Workplays.

Coworking innebär att få tillgång till en plats där man självständigt kan arbeta men tillsammans med andra. Oavsett om det handlar om en konsult med eget företag eller en person som distansarbetar mot sin ordinarie arbetsplats skapas skalfördelar för de som är medlemmar: man får tillgång till professionella arbetsplatser, modern teknik och inte minst träffar man regelbundet andra som befinner sig i liknande situation och kan utbyta kunskap och erfarenheter.

– Vi ser det som ett självklart stärkande av Hackås som ort. Genom den här satsningen hoppas vi kunna förbättra möjligheterna för att kunna bo i Hackås och driva företag eller arbeta på distans. Helt enkelt stötta de boende och näringslivet i området, säger Hans Green, VD Bergs Hyreshus AB.

– Bergs Kommun ser väldigt positivt på möjligheterna att etablera Workplays Coworking Hackås. Det ökar möjligheterna för näringslivet att utvecklas ytterligare och stöttar också trenden med klusterskapande företag, säger Lena Håkansson, näringslivsutvecklare Bergs Kommun.

Första steget just nu är en snabb undersökning av intresset. Undersökningen finns på Bergs Hyreshus hemsida och nu kan alla vara med och tycka till samt anmäla intresse. Målsättningen är att ta slutligt beslut till senast 1:a september och därefter vara i gång till 1:a oktober. Planen är att etablera Workplays Coworking Hackås i kontorshuset på Hackåsvägen 29 mitt i Hackås by.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an