Christin Nygren Sundvisson och Mia Eriksson bjöd in till ett “eldsjälsmöte” på café Sockerstugan i Hackås. Foto: Kent Livendahl

Eldsjälar diskuterar projekt pilgrimsleden.

BILDEXTRA – På Café Sockerstugan på sockenstugan i Hackås samlades ett gäng eldsjälar.

De skulle diskutera idéer om tänkbara evenemang som får människor i Hackås och turister att samlas i olika aktiviteter runt pilgrimsleden Jämt-Norgevägen som till en del går genom byn. Eldsjälarna utgjorde ett femtontal människor under ledning av ”spindlarna” (i nätet) kyrkoherde Christin Nygren Sundvisson och Mia Eriksson som driver cafét. Det bjöds på frukost som verkade väcka livsandarna till liv denna morgon och ett livfullt och kreativt idéutbyte pågick sedan i ett par timmar.

Med på träffen förutom nämnda ”spindlar” och 321ans folk (Kent Livendahl och Gunnar Cogrell) var:Therese K Zetterman, Anders Hedén, Maud Hedén Wikander och Ingrid Häggmark kulturföreningen Röda ladan, Barbro och Jan Jonsson Hackåsbygden, Erika Jägers och Steyn Voels medeltida hantverk.se, Mats Wikström kyrkorådet i Hackås samt Markus Byman och Gertrud Abramsson Framtid Oviken.

Levande pilgrimsled – är namnet på ett beviljat leaderprojekt i Storsjöbygden. Den gamla färd- och pilgrimsleden Jämt-Norgevägen, tar av från pilgrimsleden St Olof i Revsund i öster och sträcker sig västerut genom Jämtland och sedan in i Härjedalen till Skarvdörren och in i Norge, där den till slut når fram till Olov den heliges grav i Trondheims domkyrka.

Idén är att utifrån arbete som redan görs, samla aktörer längs den del av Jämt-Norgevägen som finns inom Hackås och Ovikens församlingar. Målet är att både företagare och ideella föreningar ska finnas i en gemensam organisation, med Hackås som nav, för att bygga en fungerande verksamhet kring och marknadsföring av pilgrimsleden inom området.

Här några bilder från mötet

http://vimmel.321an.se/#222

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se